In cadrul conferintei de presa dinaintea partidei cu Olanda, Victor Piturca spune ca olandezii ar trebui sa isi vada interesul, acela de a nu mai risca sa intalneasca Italia si Franta la EURO 2008. In acelasi timp insa, selectionerul este constient de faptul ca va intalni cea mai in forma echipa de la turneul final.

"E normal ca italienii sa le ceara olandezilor sa joace. Fiecare isi vede interesul. Olandezii ar trebui sa il vada si ei, iar acest lucru inseamna ca nu vor vrea sa mai intalneasca Italia si Franta la EURO. Din pacate pentru noi, ei sunt intr-o mare forma, dar in acelasi timp nu trebuie sa uitam ca sunt deja calificati", a precizat antrenorul primei reprezentative a Romaniei.

Daca presa italiana isi critica dur favoritii, conducatorii fotbalului italian vor sa schimbe sistemul competional la Euro daca Olanda nu ne bate. Totusi, dezamagiti, si-au rezervat deja avion pentru a pleca acasa miercuri. Van Basten anunta ca unii jucatori ar putea sa fie odihniti, iar Domenech este interesat mai mult de meciul nostru. In conditii date, casele de pariuri dau Romania favorita in meciul cu Olanda.