Van Basten a admis posibilitatea ca unii jucatori din formula de start pe care selectionerul a trimis-o in teren in primele doua meciuri sa se afle pe banca de rezerva la partida cu Romania. Olandezul a explicat ca sunt jucatori care au probleme cu cartonasele galbene, dar si cativa care sunt obositi.

De Jong si Ooijer au luat cate un cartonas galben si sunt in pericol de a fi suspendati pentru sfertul de finala, daca vor fi avertizati in meciul cu Romania. De Zeeuw si Melchiot ar putea aparea din start in prima echipa a Olandei.

Van Basten a admis ca "ar putea fi o posibilitate, sa folosesc si alti jucatori care au evoluat mai putin, sau deloc. Ar putea fi cativa jucatori obositi sau in pericol sa fie suspendati pentru sfertul de finala. Apoi, as putea constata ca sunt si alti jucatori care ar merita o sansa. Oricum, pentru mine, orice meci este important", informeaza euro2008.uefa.com.

Van Nistelrooy si Sneijder ar putea fi menajati, in locul lor urmand sa intre Van Persie si Huntelaar. Chiar si Robben a resimtit dureri musculare in meciul cu Franta si ar putea fi inlocuit de Affelay.