Presa din strainatate a comentat in termeni laudativi prestatia Romaniei si i-a ironizat pe italieni, care sunt la un pas de a pierde calificarea in sferturile de finala de la Euro 2008. Haiducii lui Piturca fac treaba buna la Euro si impresioneaza pe toata lumea.

The Sun:

"Buffon ii salveaza pe bufoni"

"Buffon a salvat Italia de la o iesire socanta din scena lui Euro 2008 cu un penalty aparat uluitor. Dar poate ca a amanat doar inevitabilul. Italia trebuie sa invinga acum pe Franta pentru a avea o sansa de a trece in sferturi."

L'Equipe

"Romania tine in loc Italia"

"Romania, mult mai ambitioasa decat in meciul cu Franta, a obtinut o remiza meritata in fata Italiei la finalul unui meci superb. Daca Piturca si oamenii continua sa viseze la calificare, Italia se afla intr-o situatie aproape fara de scapare."

De Telegraapf

"Buffon salveaza Italia"

"Italia poate fi bucuroasa ca inca mai are ce face la acest European. Impotriva Romaniei, a fost 1-1 dar cu zece minute inainte de final, Mutu putea sa decida soarta Italiei."

Marca:

"Buffon este liderul rezistentei"

"Italia nu a obtinut nimic in fata Romaniei, intr-una dintre cele mai bune partide de la acest European. Ocaziile de a marca nu s-au oprit in 90 de minute, romanii fiind cei care au marcat primii dupa o eroare teribila a lui Zambrota. Buffon a fost insa principalul personaj al acestei partide, agatandu-se cu viata lui de mingea sutata de Mutu din penalty. Grupa Mortii isi va afla cele doua victime in orice moment."