Mircea Lucescu a acordat un interviu italienilor. El a vorbit pentru La Stampa despre sansele pe care Romania le are pentru a invinge Italia. Intrebat daca nationala noastra are puterea sa lase Italia acasa asa cum a reusit in 1983, cand squadra azzura nu a putut sa participe la Euro 1984, Lucescu a raspuns ca acum, nationala e mai organizata ca atunci.

"Din pacate pentru noi, acum e mai bine organizata, concentrata pe defensiva si are o capacitate mare de a rezista. In 1983, in Italia am facut 0-0 desi am jucat in inferioritate numerica 40 de minute iar la Bucuresti a fost un adevarat delir", a spus Lucescu.

Tehnicianul i-a luat apararea lui Piturca si considera ca selectionerul a avut dreptate atunci cand l-a schimbat pe Mutu in meciul cu Franta. "Mereu este asa: antrenorul trebuie sa se gandeasca la rezultat. Mutu trebuie sa inteleaga. El trece printr-o perioada grea, se simte tradat de Fiorentina, o echipa careia i-a oferit foarte multe si astepta o mana de ajutor pe care nu a mai primit-o. Piturca i-a dat un mesaj lui Mutu atunci cand l-a inlocuit: 'vezi ca pe tine nu te asteptam'. Sigur a inteles, pentru ca e baiat destept si are ceva de demonstrat Italiei. Iar momentul tocmai a venit", a mai spus Lucescu.