Gazzetta dello Sport a prefatat partida Romania - Italia din cadrul Grupei C, care va avea loc maine, incepand cu ora 19:00. Jurnalistii din Peninsula se tem de apararea romanilor si de faptul ca jucatorii lui Piturca pot sa inchida foarte bine jocul.

"Indiferent ce se va intampla, va trebui sa infruntam Infernul din Transilvania. Cu Romania va fi o batalie adevarata. Echipa lui Piturca vrea sa dea mari batai de cap Italiei. Piturca vrea sa se faca incomod. La Lucerna, la tragerea la sorti, Piţurcă le-a spus lui Domenech, Donadoni si Van Basten: «sunt şi eu pe aici».

Atentie la cei doi! Romania are jucatori de clasa, in special cei doi pe care ii cunoastem foarte bine, Mutu si Chivu, dar si Codrea. Ne sperie capacitatea adversarului de a se inchide, de a adormi jocul si apoi de a pleca pe contraatac.

Va trebui sa fim foarte atenti. Va trebui sa atacam, dar atenţie, pe flancuri si multa concentrare la mijlocul terenului. E clar, nu exista asemanare intre Italia si Romania, iar experienta e de partea noastra. Donadoni ar putea schimba sistemul într-un 4-1-4-1 sau 4-2-3-1, cu de Rossi in fata apararii si Del Piero in atac în locul lui Di Natale", a notat ziarul Gazzetta dello sport.