Poate ca acum patru ani a mers tactica grecilor. In 2004, o apararea aglomerata , acolo unde Dellas facea legea in duelurile aeriene si un contraatac devastator, bazat pe inspiratia lui Karagounis si oportunismul si rapiditatea lui Charisteas au adus Greciei titlul european.

Acum, tactica aleasa de Otto Renhagel s-a dovedit a fi falimentara. Grecii nu prea au contat in atac si au facut si gafe in aparare, in frunte cu portarul Nikopolidis, care a incasat stupid al doilea gol.

Suedezii au fost la carma jocului si au asteptat greseala grecilor. Primul care a lovit a fost Ibrahimovici, care a reusit pana acum, cel mai frumos gol de la Campionatul European. Cinci minute mai tarziu a fost randul fundasului Hansson, care a scris istoria meciului. Dupa cum au inceput turneul, le va fi aproape imposibil grecilor sa isi apere titlul cucerit in 2004.

STATISTICA:

4 suturi pe poarta 3

0 suturi in afara portii 6

52% posesie 48%

6 cornere 6

2 offside-uri 3

12 faulturi 14

3 cartonase galbene 0

0 cartonase rosii 0

'90+3: Final de meci: Grecia - Suedia 0-2

'87 Torosidis suteaza din unghi, dar Isaksson blocheaza mingea

'75 Goooool Suedia! Hansson inscrie din apropierea portii la o mare greseala a lui Nikopolidis!

'69 Goooool Ibrahimovici! Suedia - Grecia 1-0! Ibra a combinat cu Larsson la marginea careului si a sutat cu dreptul, spre vinclul portii aparata de Nikopolidis.

'65 Karagounis nu ii paseaza lui Katsouranis care se afla intr-o pozitie ideala de a marca si astfel grecii irosesc o ocazie de a deschide scorul

'51 Nikopolidis iese aiurea si Wilhemsson a sutat peste poarta ramasa goala

'46 Samaras i-a luat locul lui Gekas

'45 Basinas a sutat periculos, Isaksson a respins

'39 Charisteas suteaza, dar Isaksson retine cu siguranta

'34 Ibrahimovici reia peste poarta, incomodat de unul din fundasii adversi

'33 Larsson a ratat o ocazie importanta, pasand pentru Ibrahimovici, dar mingea a fost interceptata

'13 Svensson a sutat puternic, pe langa poarta

'7 Charisteas a sutat din pozitie buna slab, Isaksson a retinut

'3 Hansson a reluat periculos mingea cu capul la o lovitura de colt de care au beneficiat suedezii

'1 a inceput partida

Grecia: 1 Nikopolidis, 2 Seitaridis, 5 Dellas, 6 Basinas (c), 9 Charisteas, 10 Karagounis, 15 Torosidis, 16 Kyrgiakos, 17 Gekas, 19 Antzas, 21 Katsouranis. Asezare tactica: 5-4-1. Antrenor Otto Rehhagel

Suedia: 1 Isaksson, 2 Nilson, 3 Mellberg, 4 Hansson, 7 Alexandersson, 8 Svensson, 9 Ljungberg (c), 10 Ibrahimovic, 17 Larsson, 19 Andersson, 21 Wilhelmsson. Asezare tactica: 4-3-1-2. Antrenor Lars Lagerback.