S-au disputat doua meciuri in Grupa C de la Euro: Romania - Franta 0-0 si Olanda - Italia 3-0. Se fac calcule, fie care e vorba de oficialii Federatiei sau de suporteri. Meciul cu Squadra Azzurra este capital pentru calificare, chiar si un egal mentinand in carti echipa lui Piturca.

1. Daca Romania invinge Italia iar Olanda bate Franta, aproape ca nici nu mai conteaza ultimul meci din grupa. Noi am avea 4 puncte iar Olanda 6 puncte, miza fiind locul 1 si evitarea Spaniei, care are cele mai mari sanse sa ocupe prima pozitie in Grupa D. In cazul in care Olanda pierde sau remizeaza cu Franta, este vital pentru noi sa nu pierdem ultimul meci din grupa, cu echipa lui Van Basten.

2. Daca tricolorii fac egal cu Italia si Franta pierde sau castiga in fata Olandei, Romania trebuie sa castige ultimul meci, cu Olanda, pentru a nu depinde de intalnirea Franta - Italia. In cazul in care tricolorii nostri remizeaza cu "portocala mecanica", se mai pot califica in sferturi daca Franta si Italia termina la egalitate iar nationala lui Domenech pierde meciul cu Olanda.

3. Daca Italia invinge Romania, atunci, Mutu & co trebuie sa castige cu Olanda la un scor destul de mare (2-0 sau 3-0) si sa astepte rezultatul meciului Franta - Italia. O victorie, chiar si la limita, nu va fi de-ajuns, necesar fiind si un egal intre Franta si Italia.