Nu e vorba despre vreo fabula, ci doar despre o vorba de stadion referitoare la fotbalistii care se agita mult, dar reusesc putin: “Si calul alearga, dar nu trage ca magarul”.

Aseara, omul a carui titularizare a nascut cea mai aprinsa reactie a fanilor a dat peste cap aceasta filozofie de vestiar: un cal nu numai ca poate alerga al naibii de mult, dar poate sa si traga suficient de tare incat sa-i fericeasca, in ordine, pe partenerul de linie, Cosmin Contra, pe omul care i-a dat incredere, Victor Piturca, si pe cei care se vedeau prin minutul 20 al meciului strigand cu naduf: “Ce dracu’ l-a bagat pe asta titular?”.

Cei peste 12 kilometri alergati de Nicolita conform monitorizarii UEFA au fost importanti nu doar pentru ca au dus la recuperari de baloane, ci si pentru ca prezenta enervanta a lui Nicolita pe toata banda dreapta a obligat adversarul sa mai si intoarca mingi, sa mai si paseze in zone nepericuloase, sa mai si piarda baloane doar pentru ca a existat presiune asupra lor.

Cu doar 3 ore inainte de meci, Ogararu, care - ca fundas dreapta - i-a fost partener de linie lui Nicolita, a sustinut ca nu exista in lotul Romaniei un om pe care Contra si l-ar putea dori mai mult in fata sa. Un fel de “Nicolita nu numai ca are dorinta de-a-si sprijini mereu colegii, dar are si capacitate fizica de a o face”.

Meciul nu doar ne-a aratat pe deplin asta, ci ne-a oferit si cateva imagini aparte: Makelele si Abidal imbrancindu-l pe Banel cu nervii vedetelor satule sa tot fie blocate de un adversar neasteptat.

Macar din aceste motive, poate ca la prima centrare gresita a lui Nicolita, suporterii “nationalei” sau ai Stelei isi vor aduce aminte ca Banel e cam singurul nostru fotbalist care alearga ca un cal si trage ca un magar.