Jurnalistii germani de la Bild il considera pe Raymond Domenech principalul vinovat de egalul alb din partida cu Romania, pentru ideile tactice pe care le-a avut acesta fiind numit tolomac de gazetarii nemti. Echipa Romaniei este caracterizata sec: mult beton in aparare si Mutu in atac.

"Ce deceptie! Toata lumea vorbeste despre grupa mortii, iar Romania si Franta au debutat la turneu cu un meci-somnifer. Francezii au avut doi jucatori de la Bayern in primul 11: Willy Sagnol si Franck Ribery. La Bayern, Ribery joaca pe stanga, acolo isi arata clasa mondiala. Dar antrenorul Frantei, Raymond Domenech, il lasa pe dreapta pentru ca la nationala pe stanga joaca Malouda. Antrenorul tolomac il blocheaza pe Ribery!", scrie Bild.

Referindu-se la nationala Romaniei, jurnalistii de la Bild precizeaza ca formatia antrenata de Victor Piturca are mult beton in aparare si pe Mutu in atac, fiind capabila sa elimine o echipa mare la acest turneu final.

"Bucatariei franceze i se reproseaza adesea ca sarea ii este straina. Aceasta a lipsit si din jocul tacticizat cu Romania de la Euro-2008. Sarjele ofensive i-au fost oprite de uriasii din apararea romanilor. Romania a aratat ca formeaza o echipa compacta. Poate va juca rolul ucigasului de colosi si sa elimine o echipa mare", a precizat Bild.