Selectionerul roman Victor Piturca a dezmintit ideea ca ar pregati o strategie meschina de supravietuire in grupa "mortii" (si anume sa joace la egal): "Strategia mea este sa incepem cu o victorie. Egalitatea nu ar fi un rezultat rau, insa va fi greu sa ne mentinem starea de concentrare in trei meciuri cu adversari de un asemenea calibru".

La incheierea antrenamentului oficial, desfasurat de tricolori pe stadionul Letzigrund din Zurich, Piturca a respins ideea ca statutul de outsider ne-ar ajuta: "Totul se intampla in teren, acolo unde castiga echipa mai bine organizata, mai inspirata si mai norocoasa".

Piturca a declarat ca are inca dubii asupra a doua posturi din primul 11, dar i-a asigurat pe suporteri ca Adrian Mutu va reusi sa se concentreze asa cum o face de obicei, desi traverseaza o perioada grea, dupa moartea bunicii si problemele cu Chelsea.

Inaintea antrenamentului oficial, Mutu a lucrat separat cu preparatorul fizic. "Nu are nicio stare de tensiune. Iar in problema cu Chelsea, lucrurile nu vor ramane asa", a spus Piturca.

Romania intalneste luni Franta (ora 19,00, TVR1), in primul meci din grupa C a campionatului european.