"Vreau sa fac ceva important la EURO", a spus Mutu in cantonamentul de la Fiorentina, iar cuvintele sale au fost auzite de portarul francez Frey. Acesta si-a avertizat coechipierii asupra calitatilor de finalizator ale romanului, dar i-a invata si cum sa il anihileze: sa il marcheze strans, pentru a-l enerva.

"Nu cred ca ar fi o prea mare surpriza daca Romania ar invinge. Suntem valoric sub nivelul Frantei, dar asta conteaza pana maine. Cand va incepe meciul, lucrurile se pot schimba" - Victor Piturca, antrenor Romania.

Romania, echipa probabila: Lobont - Contra, Tamas, Goian, Rat - Cocis, Codrea, Chivu - Nicolita, Daniel Niculae, Mutu.

Vice-campioana mondiala Franta este sub presiunea rezultatului: trebuie sa castige, pentru ca (desi nu o recunoaste), un egal ar fi considerat un semi-esec la Paris. Pentru toate cele trei mari echipe din grupa noastra, meciul cu Romania este considerat unul de "trei puncte obligatorii".

Din acest punct de vedere, Franta are cea mai ingrata misiune intrucat va intalni Romania chiar in debutul turneului, cand echipele sunt pregatite suta la suta pentru competitie si nu au aparut modificari de efectiv (din cauza accidentarilor).

Domenech este nelinistit: "Romanii ne pot duce spre titlu, dar pot sa ne si scufunde!" El a explicat filosofia sa de a antrena: "E mai usor sa iei decizii cand conduci cu 5-0, chiar si atunci cand esti condus cu 1-0. dar cand este 0-0, este greu sa te decizi" - presa franceza a notat aceasta declaratie, ilustrand faptul ca Domenech este un tehnician care se hotaraste greu la schimbari.

Dar si ideea ca francezul intuieste totusi un joc la egal al romanilor. Antrenorul stie ca outsiderul Romania stie "sa te adoarma, sa distruga si sa loveasca genial", vorba lui Boloni.

Franta, echipa probabila: Coupet - Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal - Makelele, Toulalan - Ribery, Malouda - Anelka, Benzema.