Cotidianele din Europa lauda prestatia Romaniei din meciul de pregatire cu Muntenegru si compara remiza Frantei cu victoria obtinuta de jucatorii lui Piturca. Desi selectionerul nu a parut foarte entuziasmat de scor, parand mai degraba ingrijorat pentru evolutia fundasilor, presa din Occident l-a remarcat pe Adrian Mutu, considerand ca Romania incepe sa impresioneze.

L'Equipe:

"A fost doar un meci amical, dar Romania, viitoare adversara a Frantei la Euro, a lasat o puternica impresie. Intr-o formulă care ar trebui sa fie aproape de cea din meciul cu Franta, la 9 iunie, jucatorii lui Victor Piturca au avut nevoie doar de 15 minute pentru a deschide scorul, inevitabil, prin Adrian Mutu."

Goal.com:

"Romania a trimis un mesaj Frantei prin victoria din meciul cu Muntenegru. In timp ce Les Bleus dau dovada de sterilitate si par conectaţi la o sursa de curent alternativ in evolutii, Romania, primul adversar al oamenilor lui Domenech, impresioneaza.

The Independent:

"Mutu revine dupa suspendarea pentru dopaj pentru a atinge inaltimile pentru Romania. Candva la Chelsea, atacantul care a parasit Londra dupa ce a fost depistat pozitiv, in 2004, este acum bine si reabilitat in Italia si este omul cheie pentru nationala tarii sale"

Gazzetta dello Sport:

"Franta fara gol. Poker pentru Romania. Echipa lui Domenech, fara Vieira, blocata la 0-0 de Paraguay. Cea a lui Piturca a surclasat Muntenegru.