Ciprian Marica s-a aratat extrem de deranjat de speculatiile din ultima vreme conform carora s-ar fi aflat pe lista neagra a celor exclusi din lotul pentru EURO. Pe site-ul sau personal, atacantul nationalei Romaniei neaga zvonurile ca trateaza superficial antrenamentele tricolorilor.

"Sunt surprins de informatiile care s-au strecurat in presa sportiva, ma deranjeaza foarte tare faptul ca s-a spus ca eu nu dau randament la antrenamente. Va asigur ca, daca nea Piti ar simti ca cineva nu da randament, ar renunta la el indiferent de numele lui. Daca este cineva din anturajul echipei care considera ca nu sunt pregatit pentru acest turneu sa vina sa sustina asta cu argumente si atunci ma retrag eu, chiar daca singura si cea mai mare ambitie a mea a fost sa joc la un turneu final. Nu vreau sa ma considere unii o povara. As muri de rusine sa ma uit in ochii baietilor daca nu mi-as da sufletul la antrenamente si la meciuri."

Marica anunta ca va schimba la turneul final imaginea pe care a lasat-o in actualul sezon la echipa de club, Stuttgart, unde a marcat doar doua goluri in Bundesliga.

"Nationala este altceva! Tot anul am avut probleme la club si am venit la lot cu o alta motivatie, alta ambitie, alt randament. Numai un ignorant care nu-l cunoaste pe Piturca s-ar putea gandi ca alcatuirea echipei se face pe favoruri. Am ajuns sa cred si eu ca, intr-o perioada in care echipa are nevoie de liniste totala, se gasesc persoane care vor sa strice atmosfera la nationala de teama ca am putea face performante."

Selectionerul Victor Piturca a renuntat la atacantul Florin Bratu din lotul de 24 de jucatori avuti in pregatire la Mogosoaia.