Un material al France Presse analizeaza situatia in care se gaseste nationala pregatita de Victor Piturca intr-o grupa alaturi de mult mai titratele Franta, Italia si Olanda, tricolorii fiind vazuti ca outsiderii Grupei C, in timp ce atacul primei reprezentative este considerat ruda cea saraca.

"In echipa de 23 figureaza nu mai putin de noua fundasi si doi mijlocasi cu vocatie defensiva (Codrea si Radoi), fiind o formatie inspirata probabil de cele doua rezultate bune cu Olanda (o remiza alba si o victorie, scor 1-0, cu Olanda, in preliminarii). Cu doar patru specialisti, atacul este «ruda saraca». De fapt, toata Romania se bazeaza pe simtul golului lui Mutu, al treilea marcator din istoria romana (27 goluri), lasandu-i in umbra pe Ciprian Marica si pe cei doi Niculae, Marius «Scotianul» de la Inverness si Daniel «Auxerrezul»", precizeaza agentia franceza citata de Mediafax.

Lipsa de experienta la cel mai inalt nivel (Romania nu a participat la ultimele trei turnee finale) ar putea fi suplinita de unii jucatori din strainatate, precum experimentatii Chivu si Mutu, care sunt doi dintre protagonistii din Serie A, mai cred jurnalistii francezi care nu exclud totusi posibilitatea ca tricolorii sa fie una dintre surprizele placute ale turneului final.