Selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, trebuie sa plateasca fiului sau, Edan Blochin, o pensie alimentara in valoare de 12.000 de lei pe luna, a decis definitiv Curtea de Apel Bucuresti, potrivit Mediafax.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

Antrenorul va trebuie sa achite pensia alimentara incepand cu data introducerii actiunii, respectiv 27 decembrie 2011, si pana la majoratul copilului, conform deciziei instantei bucurestene.

Judecatoria Buftea a stabilit, in 23 noiembrie 2012, ca Victor Piturca este tatal copilului Victorijei Blochina si l-a obligat pe selectioner sa plateasca o pensie alimentara de 39.389 de lei pe luna. De asemenea, instanta a decis atunci ca minorul Edan Blochin sa ramana in grija mamei.

Decizia Judecatoriei Buftea a fost atacata la Tribunalul Bucuresti, care, in 2 iulie 2013, a hotarat sa micsoreze cuantumul pensiei alimentare, pana la 12.000 de lei. Decizia a fost mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, care a respins atat recursul Victorijei Blochina, cat si pe cel al lui Victor Piturca.

Procesul de paternitate a fost deschis de lituanianca Victorija Blochina, fosta balerina, Victor Piturca fiind obligat de instanta sa-si faca testul de paternitate.

Cei doi au avut o relatie de 16 ani, din care a rezultat un copil.