Medicii au stabilit, dupa ultima investigatie, ca Mircea Lucescu are contuzie pulmonara la lobul inferior drept, coaste fracturate si sange in cavitatea pleurala, nepunandu-se problema unui transfer, pentru ca un astfel de diagnostic este foarte periculos, a spus managerul SUUB, Catalin Carstoiu.

"Dupa investigatia de la ora 19.00, medicii au stabilit ca pacientul are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sange in cavitatea pleurala, n.r.) si contuzie pulmonara la nivelul lobului inferior drept. Nu se pune problema unui transfer catre un alt spital, pentru ca un astfel de diagnostic este foarte periculos", a declarat, vineri seara, pentru MEDIAFAX managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucresti (SUUB), Catalin Carstoiu.

El a precizat ca ramane la latitudinea lui Mircea Lucescu sa decida in cazul in care doreste un transfer la o alta clinica, precizand ca nu ar fi indicat un eventual transfer.

Managerul SUUB a mai spus ca a stat de vorba cu Mircea Lucescu, care este in stare stabila, este constient, dar are durerile provocate de fracturile costale.

Seful Unitatii de Primiri Urgente (UPU) de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, medicul Andrei Georgescu, declara anterior ca Mircea Lucescu are mai multe coaste fracturate, iar in urma unui traumatism toracic pot aparea complicatii, de aceea este monitorizat permanent de o echipa multidisciplinara.

Intrebat daca Mircea Lucescu si familia acestuia au pus problema unui eventual transfer la o clinica din strainatate, medicul Andrei Georgescu a spus ca nu are o astfel de informatie. El a precizat insa ca in cazul unui traumatism forte al toracelui pot aparea complicatii si nu ar fi indicat un eventual transport cu avionul spre alta unitate medicala.

"In general, in cazul unui traumatim toracic nu ar fi recomandat transportul cu avionul, dar trebuie sa urmarim evolutia starii de sanatate a pacientului, iar familia este aceea care va decide, sub semnatura, daca vrea sa transfere pacientul la o alta clinica", a adaugat seful UPU de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Antrenorul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a fost supus unor investigatii medicale, printre care electrocardiograma si computer tomograf. In urma investigatiilor, Mircea Lucescu a fost internat in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, starea lui fiind stabila.

Mircea Lucescu a fost ranit, vineri, intr-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitala, el fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. In masina cu Mircea Lucescu era un barbat de 40 de ani, acesta fiind ranit usor si dus la spital pentru investigatii.

Politistii i-au intocmit dosar penal lui Mircea Lucescu pentru vatamare corporala din culpa, deoarece in urma accidentului rutier a fost ranita si persoana care era in masina cu el, a declarat pentru MEDIAFAX subinspectorul Andrei Codau, de la Brigada Rutiera a Capitalei.

Accidentul s-a produs dupa ce masina in care se aflau cei doi si care venea dinspre Apaca a virat spre stanga si s-a lovit cu un tramvai care mergea in acelasi sens. In urma impactului, masina in care se afla Lucescu a fost proiectata in alt autoturism, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiere.

In urma impactului cu tramvaiul, partea stanga a masinii s-a deformat, fiind necesara interventia echipajelor de la descarcerare pentru scoaterea lui Mircea Lucescu din autoturism.