Peste 400 de persoane vor lua startul simbata 3 septembrie la una dintre cele mai importante competitii de triatlon din Romania. Inot, ciclism si alergare sunt cele trei sporturi la care pasionatii de miscare isi vor testa puterile, indemanarea si limitele in cadrul Triathlon Challenge Mamaia 2011. Este cea de a trei editie a acestei competitii. Triatlonul este un sport, inclusiv olimpic, ce a inceput sa aiba tot mai multi aderenti in Romania.

Triatlonul - un sport in ascensiuneFoto: Hotnews

Simbata, in parcarea aflata vis-a-vis de hotelul Rex din Mamaia, sutele de sportivi - proveniti din opt tari - vor lua startul in mai multe probe, care nu sunt deloc usoare.

Proba olimpica presupune parcurgerea a 1500 metri de inot, 40 kilometri de mers pe bicicleta si o alergare de 10 kilometri. Cei care nu sunt foarte bine antrenati au la indemina proba de sprint, putin mai scurta - inot 750m, bicicleta 20km, alergare 5km. Dar triatlonul se poate face si prin participarea la doar unul dintre cele trei sporturi, in stafet alaturi de prieteni sau impreuna cu colegi de serviciu (Corporate Challenge).

Inclusiv copiii au o proba rezervata lor, TriKids Challenge, unde cele trei probe sunt reduse ca volum in functie de posibilitatile lor.

Triathlon Challenge Mamaia este o competitie sportiva de masa, o intrecere la care participa orice persoana: copii, tineri, veterani, oameni cu job si responsabilitati, mici si mari intreprinzatori/manageri, bloggeri, sportivi, iubitori ai sportului si ai miscarii.

Toate locurile la competitia din acest an au fost ocupate inainte de termenul limita.

Triathlon Challenge este organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic, a carui misiune este promovarea sportului de masa in general si a triatlonului in particular.