Pal Gabor, condamnat la cinci ani de inchisoare in cazul uciderii lui Marian Cozma, este dat in urmarire generala dupa i-a agresat pe politistii maghiari care se pregateau sa-l aresteze, informeaza Blikk, conform Mediafax. Pal s-a facut nevazut, iar autoritatile maghiare au inceput imediat cautarea acestuia.

Marian Cozma, ucis la VeszpremFoto: AGERPRES

In data de 23 iunie (nr. anul curent), Pal a primit o pedepsa de cinci ani de inchisoare pentru "lovituri care ar fi putut pune viata in pericol". Acesta a cerut ca executarea sa fie suspendata pana la un verdict final. Tribunalul a dispus insa, pana la urma, arestarea sa in cursul zilei de marti.

Gabor (in varsta de 34 de ani) a fugit insa, dupa ce a agresat mai multi politisti, in momentul in care autoritatile venisera sa-l aresteze. Pana in acest moment, politistii nu au reusit sa-l prinda, acesta fiind dat in urmarire generala.

Un numar de sapte persoane au fost condamnate in cazul uciderii lui Marian Cozma:

Raffael Sandor si Nemeth Gyozo - inchisoare pe viata

Ivan Sztojka - 20 de ani de inchisoare

Pal Gabor - 5 ani de inchisoare

Bihari Csaba - 4 ani de inchisoare

Iubita lui Raffael Sandor - 3 ani de inchisoare

Antalik Laszlo - 2 ani si 7 luni de inchisoare.

In data de 8 februarie 2009, Marian Cozma si-a pierdut viata intr-un local din Veszprem (Patriota), in urma unei altercatii in care au mai fost implicati si coechipierii de la MKB, Zarko Sesum si Ivan Pesici.