Partida dintre Lucian Bute si Glen Johnson (in care romanul va incerca sa-si apere pentru a noua oara centura de campion mondial IBF, categoria supermijlocie) se va disputa la Quebec, in data de 5 noiembrie, dupa cum informeaza oficiali ai Interbox. In utimul meci jucat in "Colisée Pepsi", Bute l-a facut KO pe Librado Andrade. "Ii pregatesc cateva surprize lui Glen, acest meci este un test foarte important pentru mine", a precizat Lucian, citat de presa canadiana.

Lucian ButeFoto: HotNews.ro

Lucian Bute: 29-0-0, 24 KO

Glen Johnson: 51-15-2, 35 KO

Jamaicanul va fi adversarul lui Lucian dupa ce Mikkel Kessler si Kelly Pavlik au refuzat sa urce in ring impotriva romanului. In varsta de 42 de ani, Johnson (originar din Jamaica) a fost invins cu mare dificultate de catre Carl Froch (in luna aprilie), intr-o disputa contand pentru semifinalele Super Six.

Bute va incepe pregatirea pentru aceasta partida in luna septembrie, cantonamentul sportivului urmand sa aiba loc in Miami.

"Sunt foarte bucuros ca ma voi intoarce la Quebec pentru urmatoarea lupta. Am amintiri frumoase de acolo, iar de fiecare data m-am simtit foarte bine. Ultimul meu meci in "Colisée Pepsi" a fost unul pe care mi-l voi aminti toata viata (nr. victoria prin KO in fata lui Librado Andrade). Il respect foarte mult pe adversarul meu, este unul foarte valoros. Il cunosc foarte bine pe Glen, este un pugilist agresiv, care stie sa puna foarte multa presiune pe adversar. Am incrucisat manusile cu el in 2009, dar este o foarte mare diferenta intre a fi sparring si un meci adevarat. Ii pregatesc cateva surprize lui Glen. Este un test cu adevarat important pentru mine", a declarat Lucian Bute.

"Voi veni la Quebec doar cu gandul de a-l invinge pe Lucian. Il cunosc foarte bine si voi face totul pentru a-i lua centura. Sa devin campion mondial este un adevarat vis pentru mine. Ar fi o performanta deosebita sa-l depasesc pe unul dintre cei mai buni boxeri din lume. Meciul va fi in direct pe Showtime, ceea ce inseamna o mare oportunitate pentru mine. Nu poate fi o ocazie mai buna de atat", a precizat Glen Johnson.

Lucian Bute, prezentare: 1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 29 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea) si in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra).