Campioana olimpica la judo (48 kg) Alina Dumitru a ratat obiectivul auto-impus de a cuceri titlul mondial, singurul care-i lipsea din palmares: marti, la Paris, Alina a incheiat pe locul 7, victima a unei duble accidentari, la umar si genunchi.

Dumitru, accidentata, pierde la Jossinet sansa "bronzului"Foto: Reuters

Alina Dumitru a deschis concursul cu trei victorii, dar a pierdut in ultima disputa din grupa sa, in fata lui Charline Van Snick (Belgia). Accidentata la umar, sportiva noastra a intrat in recalificari (care i-ar fi adus maximum medalia de bronz), unde a intalnit-o pe Frederique Jossinet din Franta.

Meciul a fost cu "cantec": arbitrii au anulat o penalizare aplicata lui Jossinet, cu un minut inainte de final. Alina Dumitru, cu mari dificultati medicale, a fost nevoita sa infrunte si huiduielile publicului, abandonand intr-un final, din cauza accidentarilor. Infrangerea cu Jossinet o claseaza pe locul 7.

Marti, la Mondialele de judo de la Paris, ambii baieti de la 66 de kg au fost eliminati prematur: Dan Fasie a pierdut inca din primul tur, iar Szoke Laszlo in al doilea meci.