Australianul Cadel Evans a facut "contratimpul vietii" sambata, reusind nu numai sa recupereze distanta fata de Andy Schleck, ci sa obtina chiar un avans de 1 minut 34 de secunde, inainte de ultima etapa.

Cadel Evans, la o zi de victorieFoto: Reuters

Castigatorul contratimpului de sambata (42,5 km, Grenoble) este Tony Martin (55'33''), urmat la 7 secunde de Evans si de Alberto Contador, la 1 minut 6 secunde.

Andy Schleck: "Fireste ca sunt putin dezamagit... Cadel a facut cursa vietii astazi... Am doar 26 de ani, voi gasi puterea sa revin. Oricum, nu ma intorc acasa ca un invins - sunt mandru ca termin pe locul doi, iar fratele meu va incheia pe podium".

Cadel Evans: "Este pentru a 7-a oara cand particip la Turul Frantei, este vorba de mai multa experienta. Asta s-a simtit in pregatire, pentru ca toata lumea a muncit foarte mult, au incercat sa imi ofere cea mai buna bicicleta pentru contratimp. Am incercat sa pregatim in cele mai mici detalii, pentru a evita si ghinionul. Am reusit".

Clasamentul general, inainte de ultima etapa:

1. Cadel Evans

2. Andy Schleck la 1 minut 34 de secunde

3. Franck Scheleck, la 2,30

4. Thomas Voeckler, la 3,20

5. Alberto Contador, la 3,57, etc.

Duminica, se va rula pe 95 de kilometri, intre Creteil si Paris (cu mai multe ture pe Champs Elisees) - Evans nu mai poate pierde victoria in "Marea Bucla".