Si-a aparat cu succes de opt ori centura de campion mondial IBF (categoria supermijlocie), iar in urmatoarea perioada ar putea lupta pentru unificarea centurilor. Lucian Bute este mai aproape ca niciodata de o partida cu invingatorul din Super Six, informatia fiind confirmata chiar de catre pugilist.

Lucian Bute, fara adversarFoto: HotNews.ro

Vrea sa mai boxeze in Romania

"Sper din tot sufletul sa mai am ocazia sa boxez in Romania. O sa vin cu mare drag de fiecare data cand mi se va oferi aceasta ocazie. Imi doresc acel meci pentru unificarea centurilor. Sper sa se intample anul viitor. Mi-am aparat centura de opt ori si sper sa o fac in continuare de inca opt ori", a precizat Lucian Bute in cadrul unei conferinte de presa (conform Mediafax).

De-abia asteapta meciul cu Pavlik

"Ramane de vazut daca voi fi o tinta sigura sau nu pentru Pavlik, dupa cum au spus jurnalistii americani. Astept meciul lui de pe 10 august si sper sa nu se accidenteze, ca pe 5 noiembrie sa imi vada jocul de picioare, sa vada daca s-a ingreunat sau nu. A sosit momentul sa merg sa boxez oriunde in lume si la oricine. Daca promotorul meu, Interbox, va ajunge la o intelegere cu promotorul lui Kelly Pavlik si se va decide ca meciul sa fie in SUA, cel mai probabil in Atlantic City, nu am nicio problema, merg oriunde", a completat "Mister KO".

Meciul de unificare s-ar putea disputa in Romania

"Sunt obligat ca dupa gala «Campion pentru Romania» sa incerc sa fac ceva si mai mare. E un plan fantasmagoric, dar trebuie sa incerc asta. Bugetul va fi mult mai mare decat cel pentru aceasta gala, dar o mare problema e reprezentata de contractul pe care Lucian il are cu Showtime. Oricum, avem sprijinul lui Lucian si al Interbox", a declarat Rudel Obreja, presedintele FRB, pentru Mediafax.

In cazul in care isi va apara centura de campion IBF in data de 5 noiembrie 2011, Lucian Bute are sanse foarte mari sa-l intalneasca in primavara lui 2012 pe invingatorul puternicului turneu Super Six (finala se desfasoara intre Andre Ward si Carl Froch).