"Romano-canadianul Lucian a avut nevoie de doar patru reprize cu Mendy pentru a arata cine este campionul. Intr-o atmosfera fierbinte realizata de 10.000 de oameni la Bucuresti, Bute si-a trecut in cont victoria cu numarul 29, gratie unei lovituri de stanga naprasnice", precizeaza AFP. "Urmeaza unificarea centurilor de la supermijlocie", sunt de parere jurnalistii de la worldboxingnews.

Bute vs MendyFoto: HotNews.ro

"Lucian Bute a fost mult prea puternic pentru Mendy, intr-o disputa care a avut loc la Romexpo, in Bucuresti. Bute si-a aparat intr-un stil de mare campion centura pentru prima data acasa. Dupa un inceput echilibrat, Lucian s-a dezlantuit spre finalul rundei a patra, atunci cand o stanga l-a trimis pe Jean Paul la podea. Interesant este faptul ca aceasta a fost prima infrangere din cariera pentru francez. Pentru Lucian variantele sunt clare: lupta de unificare a centurilor de la supermijlocie, confruntare cu campionul din Super Six si o disputa cu Mikkel Kessler" - se precizeaza pe worldboxingnews.

"Lucian si-a pastrat centura de campion dupa o disputa cu Mendy care a durat doar patru reprize. Arbitrul Marlon Wright a pus capat intalnirii dupa o lovitura de stanga a lui Bute care l-a terminat pe Jean Paul. Cifrele romanului sunt impresionante: 29 de victorii din tot atatea dispute, iar dintre aceastea 24 au fost realizate prin KO" - Los Angeles Times.

"Lucian nu a avut un inceput prea rapid de partida, dar a recuperat din mers. A avut parte de o atmosfera superba acasa, publicul sustinandu-l frenetic. A fost nevoie de o lovitura de stanga pentru ca Mendy sa fie invins pentru prima data in cariera. Francezul nu a putut face fata loviturii puternice a campionului roman" - boxingscene.com.

"Lucian Bute si-a pastrat invincibilitatea si in afara Canadei, "Mister KO" invingandu-l in repriza a patra pe Jean Paul Mendy. Palmaresul romanului este impresionant: 29 de victorii si zero infrangeri" - Eurosport.com.

"Bute si-a pastrat titlul de campion in fata unui public incendiar. Lucian a fost de-a dreptul nemilos cu Mendy, oferindu-i acestuia o stanga care l-a trimis fara drept de apel la podea. Inevitabilul s-a produs in repriza a patra, dupa un inceput echilibrat de meci. Jean Paul trebuie laudat ca a avut curajul necesar pentru a urca in ring cu Bute. Romanul traieste unele dintre cele mai bune momente ale carierei" - L'Equipe.

"In fata a 10.000 de spectatori, Bute l-a doborat pe Mendy cu o puternica lovitura de stanga. A fost prima infrangere a francezului in intreaga cariera. Romano-canadianul Lucian a avut nevoie de doar patru reprize pentru a se impune. Centura de campion mondial IBF ramane in posesia lui Bute. In varste de 31 de ani, Lucian si-a aparat deja centura de opt ori. Are 29 de victorii, dintre care 24 obtinute prin KO" - AFP.

Lucian Bute si-a aparat pentru a opta oara centura de campion mondial IBF, "Mister KO" trimitandu-l la podea pe Jean Paul Mendy in repriza a patra. Demn de mentionat este faptul ca aceasta a fost prima infrangere din cariera a francezului.