Lucian Bute si-a aparat pentru a opta oara centura de campion mondial IBF, "Mister KO" trimitandu-l pe Jean Paul Mendy la podea in repriza a patra. Demn de mentionat este faptul ca aceasta a fost prima infrangere din cariera a francezului. "Sunt mandru ca sunt roman si ca v-am putut face fericiti. Niciodata in cariera mea nu m-am simtit ca acum. Va iubesc si va stimez", a declarat campionul dupa meci.

Foto:

"Mister KO" a avut nevoie de patru reprize pentru a-l depasi pe Mendy, pugilist neinvins in intreaga cariera. Disputa de la Romexpo a fost echilibrata, francezul dovedind, pana la lovitura naprasnica a lui Lucian, ca poate sa lupte de la egal la egal cu campionul.

Bute a facut insa diferenta cu inca o lovitura venita parca de nicaieri: o stanga puternica in figura, iar Mendy s-a prabusit la podea, fara nicio sansa de revenire in meci. A fost succesul cu numarul 28, din tot atatea meciuri la profesionism, pentru campionul din Pechea. Pentru "Mister KO" urmeaza o lupta pentru unificarea centurilor, acest lucru fiind anuntat chiar de catre sportiv imediat dupa incheierea disputei cu Mendy.

Desfasurarea partidei de la Romexpo:

Runda 4: Mendy tine mult, Bute nu isi poate face jocul obisnuit. Jean Paul se plimba pe tot terenul, evita de multe ori lupta. Francezul este insa foarte periculos si a dat senzatia ca a dominat runda. Un croseu de stanga il trimite insa pe Mendy la podea pe finalul reprizei, francezul este KO!

Runda 3: Mendy incepe in ofensiva, francezul loveste dupa ceafa si este avertizat de arbitru. Lucian reuseste un upercut de stanga, publicul este in picioare si striga: "Romania, Romania!".

Runda 2: Lucian a primit cateva lovituri, dar a reusit sa iasa foarte bine dintr-o situatie grea. Bute a dominat finalul rundei a doua (un croseu de dreapta si-a atins tinta), Mendy i-a facut fata pana acum campionului.

Runda 1: A fost disputa destul de echilibrata, cei doi pugilisti s-au studiat. Lucian a reusit cateva lovituri, publicul este la inaltime.

Elena Udrea, huiduita copios

Dupa terminarea disputei cu Mendy, Lucian Bute, la indemnul lui Rudel Obreja (presedintele FRB), i-a multumit Elenei Udrea (ministrul Dezvoltarii si Turismului) pentru organizarea galei in Romania. Raspunsul publicului a fost unul prompt: huiduieli puternice.Citeste aici mai multe despre modul in care a fost organizata gala "Campion pentru Romania'.

Reactia campionului dupa incidentul cu Elena Udrea.

Vezi aici traseul lui Lucian la profesionisti.

Iata partidele desfasurate in gala "Campion pentru Romania":

  • Categoria pana: Viorel Simion l-a invins prin KO (croseu de stanga la ficat) pe Jun Talape din Filipine, in runda a noua. In urma acestui succes, Simion a castigat centura WBC Internationala la categoria pana.
  • Categoria grea: Bogdan Dinu l-a invins prin KO, in prima repriza, pe Awadh Mohamed Tamim, din Tanzania
  • Categoria superusoara: Pier-Olivier Cote (Canada) l-a invins la puncte, decizie unanima, pe Pedro Navarette (Mexic)
  • Categoria supermijlocie: Remam St-Juste (Canada) l-a invins la puncte pe Jaudiel Zepeda (Mexic)
  • Categoria supercocos: Sahib Usarov (Rusia) a castigat meciul cu Sergio Acevedo (Nicaragua) - decizie unanima, aceasta a fost prima disputa a galei "Campion pentru Romania".

Lucian Bute, prezentare: 1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 29 de meciuri, din acestea 23 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de sapte ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea) si in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra).

Jean-Paul Mendy, prezentare: 1,82 metri, 75.3 kg, club "BA les Mureaux 78".

Nascut pe 14 decembrie 1973, la Mantes-la-Jolie, Yvelines.

A cucerit medalia de bronz (categoria mijlocie) in cadrul Campionatului Mondial de Box Amatori de la Budapesta, din 1997.

Francezul a fost challengerul obligatoriu al categoriei, are 29 de victorii si o infrangere, suferita impotriva lui Lucian Bute, sambata seara, la Romexpo.