"Sunt foarte emotionat ca voi boxa acasa, astept acest moment din 2007, atunci cand am devenit campion. M-am pregatit foarte serios, iar de doua luni in capul meu nu este decat Jean-Paul Mendy", a declarat Lucian Bute la conferinta de presa organizata in cursul zilei de miercuri. "Am venit pentru a castiga centura, nu pentru a face figuratie", a replicat Mendy. Partida Bute vs Mendy va avea loc sambata, de la ora 22.00, la Romexpo.

Foto:

Fericit ca va lupta in sfarsit acasa

"Am vazut foarte mult interes pentru mine, iar acest lucru ma bucura. Sunt foarte fericit ca sunt aici si ca voi boxa in Romania. Astept acest moment din 2007, de cand am devenit campion mondial. Am spus mereu ca intr-o zi vor dori sa boxez acasa. Eu m-am pregatit foarte serios. Ii multumesc lui Mendy si staff-ului sau ca a acceptat sa vina in Romania pentru a boxa. Va promit ca sambata va fi un meci spectaculos, nu precum cel dintre Klitschko si Haye".

Este constient ca presiunea va fi pe umerii sai

"Presiunea va fi pe umerii mei, simt acest lucru. In acelasi timp, simt suportul din partea voastra, va multumesc din suflet si va promit ca va fi un show mare sambata seara. M-am pregatit foarte serios, iar de doua luni in capul meu nu este decat Jean-Paul Mendy".

Mai are de slabit aproximativ doua kilograme

"Nervos nu sunt, nu am motive, probleme cu greutatea nu am avut niciodata. Au mai ramas de dat jos 2-2,5 kilograme, dar vineri la ora 13 voi fi in limitele categoriei. Am o foarte mare incredere in mine si incerc sa raman concentrat pe strategia pe care am conceput-o cu echipa mea. Mendy nu a venit sa se plimbe prin parc, ci a venit sa-mi ia centura. Nu a pierdut niciun meci, dar sunt pregatit fizic, psihic si totul va fi bine sambata".

Mendy, un jucator defensiv

"Este un jucator defensiv, joaca mult pe contaatac. Cred ca la fel va juca si sambata. Este foarte periculos, trebuie sa fiu foarte atent la loviturile lui. Este exploziv si loveste cu stanga la cap si corp".

Are incredere in Dumnezeu si vrea sa sarbatoreasca victoria la Universitate

"Am foarte mare incredere in Dumnezeu, stiu ca va avea grija de mine. Sper ca meciul sa fie asa cum vreau si toti romanii, adica sa fiu victorios. Imi doresc sa sarbatorim cu totii la Universitate. Vor fi si parintii mei, nu stiu daca mama se va uita la meci, dar va fi in sala".

Adversarii pe care i-a intalnit au fost de valoare

"Obiectivul meu este sa castig si sa tin cat mai mult centura, nu sa inchid gura constestatarilor. Timpul va demonstra ca adversarii pe care i-am intalnit pana acum nu au fost deloc slabi. Mama mi-a transmis sa am incredere in mine si in Dumnezeu", a declarat Lucian Bute in cadrul unei conferinte de presa.

"Sunt foarte fericit sa fiu aici in Romania (nr. a spus in limba romana). Este un moment foarte important in cariera lui Lucian, incearca sa-si apere pentru a opta oara centura de campion mondial. Suntem incantati ca vom boxa aici, acasa la Lucian. Ne bucuram ca vom avea sprijinul suporterilor romani. In acelasi timp insa, va fi o presiune suplimentara pentru Bute jucand in Bucuresti" - Stephane Laroche, antrenorul lui Lucian Bute.

"Buna ziua tuturor, le multumesc romanilor pentru ospitalitatea aratata. Nu consider ca este un obstacol faptul ca voi lupta in tara natala a lui Lucian, sunt profesionist si trebuie sa fac fata tuturor conditiilor" - Jean-Paul Mendy.

Multumesc poporului roman pentru ospitalitate, Mendy este bine pregatit si va fi o lupta pe cinste sambata. Cu siguranta, nu am venit aici pentru a face figuratie. Jean este mai pregatit ca oricand" - Laurent Boucher, antrenorul lui Jean-Paul Mendy.