Pugilistul Vladimir Klitschkko a castigat la puncte meciul cu britanicul David Haye, disputat sambata seara la Hamburg, victorie in urma careia detine titlul mondial al greilor in versiunile WBA, WBO si IBF. Titlul WBC ii apartine fratelui sau Vitali, "Klitschko" devenind prima familie din istoria boxului care detine toate centurile importante la o categorie.

Haye, cu un picior in podea, Vladimir Klitschko - dominatorFoto: Reuters

"Mi-as fi dorit sa castiga prin KO, pentru ca modul in care s-a comportat Haye inaintea disputei a fost rusinos. Oricum, felul in care l-am invins (n. red: decizie unanima) vorbeste de la sine despre diferenta dintre noi. Dupa ce am luat si aceasta centura, eu si fratele meu suntem campionii mondiali incontestabili ai categoriei!", a spus Vladimir Klitschko, dupa succesul de la Hamburg.

David Haye a pus infrangerea pe seama unei accidentari la piciorul drept, pe care (din motive tactice) a tinut-o secreta: "Am luat anestezice locale, dar era frustrant, pentru ca nu puteam sa ma sprijin cum trebuie in picior. A avut avantajul ca este mai masiv decat mine, cu aproape 13 kilograme mai mult, si m-a lovit cu cele mai bune lovituri. Dar nu am lasat garda joc, nicio clipa!"