Sportivul Viorel Ristea a incetat din viata din cauza unui infarct miocardic, informatia fiind confirmata de catre familia celui disparut. In data de 16 iunie, culturistul roman a murit inainte de participarea la Fitness Universe Weekend, de la Miami. Cauzele care au dus la acest infarct vor fi aflate in aproximativ patru luni.

Viorel RisteaFoto: Captura YouTube

"Raportul politiei in urma autopsiei efectuate este infarct miocardic. Ce anume a provocat infarctul vom afla in circa 4 luni. Viorel era in camera de hotel cu anume persoane si cu circa 1 minut inainte a spus ca el va fi numarul 1 la concurs si ca toti romanii vor fi mandri de el.

Si-a iubit mult tara si a dorit sa ia premiul 1 pentru Romania. In 2009 a luat locul 3. Munca infernala pe care a depus-o ca sa ajunga in varf, impreuna cu stresul schimbarii fusului orar au facut ca inima lui sa nu mai bata. Cu siguranta daca in 2010 ar fi fost american (lucru pe care el nu l-a acceptat) ar fi fost campion mondial.

La momentul respectiv a fost anuntata salvarea, dar la spital a ajuns mort. S-a incercat resuscitarea, dar a fost in zadar. Politia din Miami a terminat ancheta, iar corpul se afla la firma de servicii funerare care-l pregateste pentru a-l aduce in Romania. Greutatea consta acum in mersul actelor de la Miami, la capitala statului Florida, apoi la ministerul lor de externe pentru apostilare, apoi la consulatul Romaniei si inapoi. Totul mai dureaza 7-10 zile", a precizat familia lui Viorel intr-un comunicat remis HotNews.ro.

In varsta de 28 de ani, Viorel Ristea a decedat in data de 16 iunie, la Miami, inainte de a participa la Fitness Universe Weekend.