Refuzat de Mikkel Kessler, Lucian Bute va lupta in luna noiembrie a acestui an impotriva americanului Kelly Pavlik, fost campion mondial la mijlocie. Potrivit Federatiei Romane de Box, surse din Interbox au dezvaluit ca lupta este stabilita in proportie de 90%, dupa ce americanului i-a fost facuta o "oferta de nerefuzat".

Kelly Pavlik va lupta contra lui Lucian ButeFoto: Agerpres

"Mai trebuie sa ne punem la punct cu Interbox in privinta locului de desfasurare", a mentionat promotorul Bob Arum, cel care il reprezinta pe Pavlik, adaugand ca americanul este dispus sa se lupte la Montreal.

"Astept cu nerabdare meciul impotriva lui Lucian Bute. Este unul dintre cei mai buni pugilisti de la super mijlocie din lume. Este stangaci, inalt, puternic si are un fizic extraordinar. Va fi un meci extraordinar si o ocazie unica de a boxa, din nou, in Canada la un post de televiziune mare", a declarat Kelly Pavlik.

Anuntul oficial al urmatorului adversar al lui Bute va fi facut dupa semnarea contractului, insa in cazul in care acest lucru nu se va intampla Interbox are si o varianta de rezerva: Glen Johnson, care a boxat in SuperSix. Potrivit FRBox, Showtime si-a manifestat interesul pentru un meci intre Bute si Pavlik, lupta care ar putea aduce o bursa de cateva milioane bune de dolari pentru fiecare din cei doi boxeri.

Kelly Pavlik:

- 29 ani

- 37 victorii (din care 32 prin KO); 2 infrangeri

- fost campion mondial la mijlocie, versiunile WBC si WBO

Lucian Bute isi va apara pentru a opta oara titlul la categoria supermijlocie versiunea IBF in fata lui Jean Paul Mendy, in gala Campioni pentru Romania" ce se va desfasura in data de 9 iulie la Romexpo.