Lance Armstrong a avut parte de o intalnire tensionata cu fostul sau coechipier, Tyler Hamilton, ce il acuza pe septulul castigator al Turului Frantei ca s-a dopat pe vremea cand activa pentru echipa US Postal Sevice. Potrivit avocatului lui Hamilton, care a anuntat deja autoritatile federale in legatura cu acest incident, Armstrong l-a amenintat pe fostul sau coleg, spunandu-i ca-i va face viata un infern.

Tyler Hamilton, alaturi de Lance ArmstrongFoto: Reuters

Anchetat de autoritatile americane, Lance Armstrong s-a intalnit, sambata seara, intr-un restaurant din Aspen, Colorado, cu unul dintre fostii sai coechipieri ce il acuza de dopaj. Versiunile celor doua parti in legatura cu aceasta intalnire sunt insa diferite.

Conform avocatului lui Hamilton, Chris Manderson, Armstrong a fost anuntat de staff-ul restaurantului de prezenta clientului sau in acea locatie: "Nu cred ca a fost o coincidenta. Se stia ca Tyler va fi in Aspen in acele zile". Armstrong l-ar fi intrebat in mod sarcastic ce face, in timp ce Hamilton a inceput sa-si ceara scuze pentru tot ceea ce s-a intamplat.​ Fostul ciclist a trecut la amenintari. "Cu cat te-au platit pentru a spune acele lucruri? Te voi distruge, te voi reduce la tacere in boxa martorilor. Iti voi face viata un infern", ar fi spus Armstrong.

Patroana restaurantului, Jodi Larner, a negat ca ar fi avut loc o confruntare intre cei doi. Prietena cu Armstrong, Larner a sustinut ca cei doi s-au salutat, iar Hamilton a incercat sa-l imbratiseze pe fostul sau coechipier, insa Armstrong a respins miscarea cu un gest subtil.

Mark Fabiani, avocatul lui Armstrong, nu a vorbit despre intalnirea din restaurant insa a mentionat ca Hamilton si prietenii sai au parcat in fata casei lui Armstrong din Aspen. Grupul nu s-a apropiat de casa, ci a stat in strada, facand poze si vorbind tare. Armstrong nu era acasa in acel moment. "Acest lucru arata cat de obsedat este Hamilton de Lance", a declarat Fabiani.

"Acuzatiile lui Fabiani sunt deplasate. Clientul sau a amenintat un martor intr-o ancheta federala si acum vorbeste de teoria conspiratiei? Acuzatiile stupide au mai putina credibilitate decat cele ale infamului ministru de externe irakian (Tarik Aziz)", a spus avocatul lui Hamilton.

Reprezentantii lui Hamilton au informat oficial autoritatile federale in legatura cu incidentul din restaurant pe care il considera a fi un "contact agresiv" initiat de Lance Armstrong, spunand ca este de datoria autoritatilor sa decida daca poate fi incadrat la "intimidarea martorului". "Lance Armstrong este un posibil parat intr-o investigatie bine cunoscuta, iar Tyler este un posibil martor. Cand exista un contact, in special unul agresiv, noi ca avocati avem datoria de a informa autoritatile. Ce vor face in continuare nu stiu", a adaugat Manderson.