Usain Bolt a castigat, marti, cea de-a doua cursa de 100 metri din acest sezon, la a 50-a editie a Ostrava Golden Spike, din Cehia. Revenit in competitii dupa zece luni de pauza, jamaicanul a facut o cursa similara cu cea de la Roma, de saptamana trecuta: a avut un start slab, dar a castigat proba in 9.91 secunde.

Usain Bolt, la a doua victorie in 2011Foto: Reuters

Detinatorul recordului mondial la 100 metri de 9.58 secunde (stabilit la Berlin in 2009), Usain Bolt a castigat la Ostrava cu acelasi timp de la Roma. Ca si in etapa de Diamond League, jamaicanul a avut probleme cu startul, dar a fortat pe final si a trecut primul linia de sosire. Bolt l-a intrecut cu sase zecimi de secunda pe cel mai rapid atlet din acest an, compatriotul sau Steve Mullings, care in aprilie a castigat proba de 100 metri in 9.90 secunde.

"E bine, m-am simtit mult mai bine in aceasta cursa. Cred ca puteam sa alerg mai bine, ma asteptam la un timp mai bun, dar e bine ca am terminat aceasta proba fara accidentari", a declarat Bolt.

Intrebat de antrenorul sau dupa cursa de la Roma daca mai stie sa alerge, Bolt spune ca emotiile dar si pauza lunga pe care a trebuit sa o ia din cauza unei accidentari au pus amprenta asupra primelor sale doua competitii din acest sezon.

"Tocmai m-am intors dupa o accidentare. A fost a doua mea cursa dupa 9-10 luni de pauza. Nu am cum sa alerg 9.8 sau 9.7 secunde. Nu se va intampla acest lucru. Trebuie sa iau totul pas cu pas", a adaugat jamaicanul.

Urmatoarea competitie la care va participa jamaicanul va fi pe 9 iunie, la Oslo, intr-o noua etapa a Diamond League, pregatindu-se pentru Mondialele din 27 septembrie de la Daegu (Coreea de Sud). "Nu conteaza daca pierdeam aici, daca voi pierde saptamana viitoare sau altcandva. Important e Campionatul Mondial. Mai am multe de facut. Scopul meu principal este sa revin la forma cea mai buna. Nu ma gandesc acum la recordurile mondiale", a spus Bolt.

Romania a fost reprezentata la intalnirea de la Ostrava de catre Maria Nicoleta Negoita, in proba de aruncarea sulitei. Romanca s-a clasat pe locul al saselea, cu o aruncare de 57.22 metri, intr-o proba castigata de rusoaica Maria Abakumova, cu 65.81 metri.