Pugilistul Adrian Diaconu a pierdut la puncte meciul de la categoria semigrea impotriva americanului Chad Dawson, lupta dintre cei doi fosti campioni WBC fiind desfasurata in cadrul unei gale la Bell Centre (Montreal). Diaconu a avut probleme cu inaltimea si bratele lungi ale adversarului sau, reusind sa domine o singura runda din cele 12 disputate.

Diaconu (dreapta), invins de Chad DawsonFoto: Reuters

Chad Dawson (30-1, 17 KO) a obtinut in unanimitate victoria in meciul cu Adrian Deaconu (27-3, 15 KO). Arbitrul Benoit Roussel a acordat 118-110, Claude Paquette a dat 117-111 iar Jack Woodburn 116-112. 240 din cele 620 lovituri ale lui Dawson si-au atins tinta (33%), in timp ce Diaconu a avut un procesntaj de 18% (106 din 591).

Mai inalt si mai rapid, americanul a profitat din plin de avantajele sale, dominand intalnirea. Cea mai buna runda a lui Diaconu a fost a noua, cand l-a surpins pe adversarul sau. In runda a 12-a romanul a fortat, insa a fost prea tarziu pentru a mai schimba ceva.

"Dawson a fost foarte bine pregatit. A fost o lupta strategica. A fost dificil sa ajung la Dawson. Am incercat din greu, dar era prea greu de atins. L-am lovit in cateva randuri, dar nu a fost indeajuns", a declarat Diaconu dupa meci.

"M-am simtit bine, dar mi-am facut singur lupta mai grea. Stiam dinainte de a se da decizia ca am castigat. Am fost mai bun si l-am dominat. Nu am simtit nicio lovitura a lui", a mentionat si Dawson, care e in cursa pentru a-l intalni pe Bernard Hopkins, cel care l-a invins sambata seara pe Jean Pascal si a devenit, la 46 de ani, cel mai in varsta castigator de titlu mondial. Hopkins l-a invins la puncte pe Pascal, obtinand centurile WBC si IBO la categoria semigrea.