Cu toate ca s-a retras din activitatea competitionala, Lance Armstrong se afla in continuare in prim-planul ciclismului mondial, texanul fiind atacat de catre Tyler Hamilton, fost coechipier. "L-am vazut pe Armstrong injectandu-si EPO de mai multe ori". Castigator de 7 ori al Turului Frantei, Lance a efectuat de-a lungul carierei 500 de controale antidoping, nefiind depistat pozitiv niciodata.

Lance ArmstrongFoto: Reuters

"Am vazut EPO in frigiderul sau. L-am vazut pe Armstrong injectandu-si EPO de mai multe ori. Toti am facut acest lucru, si eu am facut-o de cateva ori. Armstrong a luat ceea ce luam toti...majoritatea plutonului. EPO, testosteron, tranfuzii sangvine", a declarat Tyler Hamilton in cadrul emisiunii "60 de minute", conform Mediafax.

"20 de ani de cariera. 500 de controale antidoping in lumea intreaga, in afara si in competitie. Niciodata nu am fost depistat pozitiv. Faptele vorbesc de la sine" - Lance Armstrong pe contul sau de Twitter.

Hamilton a precizat ca l-a vazut pe Armstrong injectandu-si EPO in 1999, anul primei sale victorii din Turul Ciclist al Frantei. In acel moment, cei doi rutieri se aflau la US Postal.

In urma cu an de zile, un alt fost coechipier al lui Lance (nr. in perioada 2002-2004) Floyd Landis, a declarat ca Armstrong s-a dopat.