Editia cu numarul 48 a Turului Ciclist al Romaniei se va desfasura intre 4 si 11 iunie 2011. Competitia va avea la start 90 de rutieri si 17 echipe, urmand sa fie 8 etape (vor fi 20 de sprinturi si 15 catarari). Distanta totala a turului va fi de 1400 de kilometri. "Caravana va insuma 240 de persoane si 70 de autoturisme. Este totusi putin fata de evenimentele de afara, dar totusi este o competitie complexa", a precizat Vasile Selejean, secretarul general al Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon.

Turul Ciclist al RomanieiFoto: AGERPRES

"Noi mizam pe 17 echipe la start, dar la ciclism unele echipe din diverse motive pot sa nu vina. Dar noi ne gandim la aproximativ 90 de ciclisti participanti. Caravana va insuma 240 de persoane si 70 de autoturisme.

Este un numar destul de mic in comparatie cu evenimentele de afara, dar este totusi o competitie complexa. Arbitrul international este din Franta, iar arbitru principal este Stefan Sipos.

Traseul in proportie de 99 la suta va ramane cel anuntat. Singura exceptie este Transfagarasanul, pentru ca nu stim daca se va deschide. Oficial se dechide pe 15 iunie, vom vedea ce va fi. Daca nu ajungem la Balea Lac, atunci sosirea va fi la Balea Cascada" - Vasile Selejean intr-o conferinta de presa, conform Mediafax.

Etapele din Turul Romaniei 2011:

Constanta - Braila (etapa I)

Braila - Vaslui (etapa a-II-a)

Vaslui - Botosani (etapa a-III-a)

Botosani - Suceava (etapa a-IV-a)

Targu Neamt - Targu Mures (etapa a-V-a)

Targu Mures - Sibiu (etapa a-VI-a)

Sibiu - Balea Lac (etapa a-VII-a)

Brasov - Bucuresti (etapa a-VIII-a).

Competitia va insuma 1400 de kilometri, va trece prin 15 judete si va cuprinde 20 de sprinturi si 15 catarari.