A cucerit, joi - la Istanbul, cel de-al saptelea titlu european la judo (categoria 48 de kilograme), iar la revenirea in tara a precizat ca isi doreste si alte trofee. Alina Dumitru spera la un succes mondial si la o medalie la JO de la Londra (2012). "Vreau sa imi inchei cariera dupa Olimpiada, cu o medalie", a precizat campioana continentala.

Alina Dumitru Foto: AGERPRES

"Niciodata nu e prea mult, imi doresc sa cuceresc si cel de-al 8-lea titlu si sa imi inchei apoi cariera cu o medalie la Jocurile Olimpice. Dupa Olimpiada, voi pune capat activitatii sportive pentru ca vreau sa imi vad si de viata mea alaturi de familie. Consider ca atunci va veni momentul sa ma opresc. N-as da nici una dintre medaliile europene pentru titlul mondial, mai am o sansa sa il cuceresc si am incredere ca voi reusi, important e sa raman sanatoasa si sa ma feresc de accidentari" - Alina Dumitru, imediat dupa revenirea in Romania.

Alina Dumitru a cucerit medalia de aur la Campionatul European de Judo de la Istanbul (categoria 48 de kilograme), dupa ce a invins-o in finala pe unguroaica Eva Csernoviczki.

Nascuta pe 30 august 1982 la Ploiesti, Alina Dumitru a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008). La nivel mondial, sportiva a reusit trei medalii de bronz (Cairo 2005, Rio de Janeiro 2007 si Tokyo 2010). De asemenea, Alina s-a impus de sapte ori la Campionatul European (Bucuresti 2004, Rotterdam 2005, Tampere 2006, Belgrad 2007, Lisabona 2008, Viena 2010 si Istanbul 2010).