"Sunt onorat ca ma intorc acasa. Ma simt foarte bine, ii multumesc lui Dumnezeu ca am fost intr-o forma extraordinara. Sunt mandru ca sunt roman, visez ca urmatorul meu meci sa fie in Romania", a declarat Lucian Bute, campion mondial IBF, categoria supermijlocie, la intoarcerea in tara dupa meciul cu Brian Magee.

Lucian ButeFoto: Rompres

Fericit ca a ajuns acasa

"Sunt onorat si mandru ca ma intorc acasa. Dupa fiecare meci vin acasa si sunt mandru ca sunt roman. Ma simt foarte bine, ii multumesc lui Dumnezeu ca am fost intr-o forma extraordinara. Magee a fost unul dintre cei mai buni cu care am jucat pana acum, un irlandez cu capul tare. Nu a facut deloc pasul inapoi. Sunt putini boxeri care primesc lovituri in ficat si se ridica, acest lucru m-a impresionat la el".

Viseaza sa boxeze in Romania

"Sunt sanse mari sa boxez in Romania, am promisiuni in acest sens. Interbox a fost de acord ca urmatoare partida a mea sa se desfasoare in Romania. Nu voi avea o vacanta foarte lunga, partida va fi undeva in lunile iunie sau iulie. Nu imi permit sa stau prea mult fara antrenamente. Din momentul in care am devenit campion mondial, am visat sa joc in Romania. Sper ca anul acesta sa imi indeplinesc dorinta. Eu si antrenorul meu am dat nota 8 pentru jocul meu din partida cu Magee".

Adversarii nu-i alege el

"Pe irlandez l-a ales Showtime sa se bata cu mine, vor veni si meciurile acelea in care pe care le asteapta toata lumea. Le voi inchide gura tuturor. Nu mai e mult pana cand voi domina totul la categoria mea".

Vrea trei meciuri in 2011

"Ar fi ideal ca in acest an sa joc trei meciuri. Sunt multumit de banii pe care ii iau, ii multumesc lui Dumnezeu in acest sens, dar nu vreau sa vorbesc despre banii pe care ii incasez".

Isi doreste sa unifice centurile

"Vreau sa-i iau la rand, vreau sa-i bat pe toti. Ei pronunta numele meu, nu eu pe al lor. Asta inseamna ca nu am valoare? Toate la punctul lor. Stiu ce vreau: sa fac cariera, sa unific centuri, sa raman in istorie. E un sacrificiu pe care mi-l asum, chiar si acum in stare sa intru in sala. Iubesc ceea ce fac. Cei de la Showtime au fost foarte multumiti de tot, de la organizare pana la public", a declarat Lucian Bute la revenirea in tara.