Tokyo a renuntat la organizarea Campionatelor Mondiale de Patinaj Artistic din acest an, ca urmare a cutremulului si a tsunami-ului ce au lovit tara in 11 martie, insa ar putea gazdui Mondialele de anul viitor, dupa ce Franta, organizatoarea CM 2012, s-a oferit sa-i cedeze Japoniei locul sau.

Florent Amodio, campion europeanFoto: Reuters

Tokyo trebuia sa gazduiasca Mondialele de Patinaj Artistic in perioada 21-27 martie, insa Federatia Japoneza a hotarat sa se retraga, dupa evenimentele tragice din ultima perioada din Japonia. Rusia, SUA, Finlanda, Croatia, Austria si Canada sunt tarile ce si-au depus candidatura pentru a inlocui Japonia in calendarul din acest sezon. Cea mai mare sansa de a obtine dreptul de a gazdui Mondialele din acest an o are Rusia, in 25 aprilie sau 1 mai.

Franta, aleasa gazda Mondialelor din 2012, este dispusa sa-si cedeze rolul de organizatoare in favoarea Japoniei, trimitand miercuri o cerere oficiala catre Federatia Internationala de Patinaj (ISU).

"Toti avem o inima si suntem solidari cu poporul japonez in aceste momente grele prin care trece si care i-au interzis sa gazduiasca Mondialul din 2011. Solutia pe care noi o propunem celor de la ISU ar putea da Federatiei japoneze, lasandu-i destul timp pentru pregatiri, posibilitatea de a trece peste aceste evenimente actuale. Suntem siguri ca ISU va lua cele mai bune masuri pentru 2011 si pentru anii care vin", a declarat Didier Gailhaguet, presedintele Federatiei Franceze de Patinaj Artistic.