ISU (Federatia Internationala de Patinaj) a anuntat, in cursul zilei de luni, ca Japonia nu este in masura sa organizeze Campionatul Mondial de Patinaj, competitie care ar fi trebuit sa se desfasoare in perioada 21-27 martie 2011. Decizia forului mondial vine dupa ce Japonia a fost afectata de cel mai puternic cutremur din istorie (o magnitudine de 8,9 pe scara Richter).

Mondialul de Patinaj nu va mai avea loc la TokyoFoto: Reuters

Este prima data dupa 50 de ani cand Campionatul Mondial de patinaj este anulat. In anul 1961, competitia nu a mai avut loc dupa ce intreaga delegatie a SUA a murit in urma unui accident de avion (la Bruxelles).

"Tinand cont de modul in care se desfasoara evenimentele din Japonia, ISU isi exprima ingrijorarea fata de securitatea tuturor participantilor, spectatorilor si a membrilor care ar fi trebuit sa fie prezenti in Japonia. Pana nu se vor linisti lucrurile in aceasta tara, forul nostru, impreuna cu Federatia Japoneza de Patinaj, am luat in calcul sfaturile oferite de autoritati si am decis ca desfasurarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, programat in perioada 21-27 martie, nu este posibila cel putin pana cand situatia din Japonia nu se va calma. ISU evalueaza posibilitatea ca acest eveniment sa se dispute la o data ulterioara sau intr-un loc diferit. Aceleasi masuri se aplica si Campionatului Mondial de patinaj artistic pe echipe, programat in perioada 14-17 aprilie la Yokohama", Ottavio Cinquanta, presedintele ISU, conform Mediafax.

Dupa tragedia din Japonia, mai multe evenimente au fost anulate, printre acestea numarandu-se si Maratonul de la Nagoya (trebuia sa participe si Lidia Simon).