"TVR a facut o oferta pentru a transmite partida dintre Lucian Bute si Brian Magee. Pretul cerut este insa unul putin exagerat - 150.000 de dolari. Asteptam un raspuns pana in ultimul moment, speram ca romanii sa poata vedea in direct disputa campionului Lucian", a declarat Cosmin Cernat, directorul departamentului sport din cadrul televiziunii publice, pentru HotNews.ro. Meciul dintre Bute si irlandezul Magee va avea loc pe 19 martie, in Bell Centre din Montreal.

Lucian Bute Foto: Hotnews

"Este adevarat ca am facut o oferta pentru a transmite partida dintre Lucian Bute si Brian Magee. Nu sunt mandatat sa va spun care a fost oferta noastra, dar pot sa va precizez ca au cerut (nr. Gankor Promotions) 150.000 de dolari pentru drepturile de a difuza disputa. Am fost si l-am vazut live pe Lucian si stiu cat de mult a muncit pentru a ajunge campion. A realizat multe si este vorba de un campion mondial, dar cu toate acestea suma ceruta cred ca este putin exagerata".

"Privind ultimele meciuri ale lui Lucian, este posibil ca partida cu Magee sa se incheie rapid, insa ne asumam acest risc. Sa nu uitam ca este vorba de un sportiv care reprezinta tara cu mandrie peste hotare".

"Nu am primit inca un raspuns oficial, dar nu ne facem probleme, asteptam pana in ultimul moment. Speram ca totul sa se incheie cu bine, iar romanii sa poata urmari partida lui Lucian Bute in direct la TVR", a declarat Cosmin Cernat, directorul departamentului sport de la TVR, pentru HotNews.ro.

Pugilistul roman Lucian Bute isi va apara pentru a saptea oara titlul de campion mondial al IBF, la categoria mijlocie, in fata campionului european Brian Magee, in 19 martie, la Bell Centre din Montreal. In momentul in care au anuntat numele viitorului adversar al lui "Mister KO", organizatorii au declarat ca irlandezul era "cea mai buna optiune disponibila".

Ultima partida a lui Lucian (cea cu Jesse Brinkley) nu a putut fi urmarita in tara, TVR explicand, la momentul respectiv, de ce nu a transmis meciul campionului roman.

Un meci de-al lui Bute costa cateva milioane de euro

Organizarea unui meci al lui Lucian Bute este destul de costisitoare, o gala in care "Mister KO" ar lupta la Bucuresti putand ajunge la costuri totale de aproximativ trei milioane de euro, dupa cum a declarat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, pentru HotNews.ro.

Lucian Bute

Lucian Bute este neinvins in 27 de meciuri, din acestea 22 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de sase ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO) si in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic).

Brian Magee

Brian Magee, in varsta de 35 de ani, are 34 de victorii in cariera, dintre care 24 prin KO, si trei infrangeri. Nord-irlandezul, care este pe locul 1 in clasamentul WBA, locul 2 in WBC si locul 8 in IBF, este neinvins in ultimele sase meciuri. Infruntarea cu Magee va fi prima dupa ce Bute a semnat un contract pe trei ani cu cei de la Showtime. Potrivit intelegerii, pugilistul roman ar urma sa primeasca 2 milioane de dolari pentru fiecare lupta.