Dupa ce a fost suspendat pentru un an de zile din toate competitiile (pentru consum de clenbuterol), Alberto Contador a facut recurs, iar sansele ca rutierul sa scape fara nicio pedeapsa sunt destul de mari, informeaza AFP. Probele ibericului se pare ca i-au facut pe reprezentantii Federatiei Spaniole de Ciclism sa-si schimbe pozitia, acestia declarand ca "prezenta substantei in corp, intr-o cantitate atat de mica, nu inseamna neaparat o lipsa de fair-play din partea sportivului".

Alberto Contador Foto: Reuters

Mai multi reprezentanti ai Comitetului Disciplinar au inceput sa dea inapoi dupa ce Contador si avocatii sai au adus probe importante la dosar. Conform unora din oficialii Federatiei Spaniole de Ciclism, clenbuterolul a intrat accidental in corpul castigatorului Turului Frantei 2010.

In urma cu cateva saptamani, oficialii iberici au anuntat ca o decizie finala in cazul Contador se va da pe 9 februarie, dar ultimele modificari au dat peste cap programul, iar hotararea a fost amanata.

"Neglijenta din partea ciclistului nu a fost atat de mare. Prezenta substantei in corp, intr-o cantitate atat de mica, nu inseamna neaparat o lipsa de fair-play din partea sportivului", au precizat oficiali din cadrul Federatiei Spaniole de Ciclism.

"Substanta a intrat in corp pe data de 21 iulie, fiind o singura data consumata. Era normal ca la analize sa iasa inca trei zile", a precizat unul dintre reprezentantii laboratului antidoping din Madrid.

Ciclistul spaniol Alberto Contador a fost depistat pozitiv la clenbuterol la patru teste diferite efectuate in timpul Turului Frantei 2010.

Patru din esantioanele prelevate de la Contador in perioada 19-25 iulie 2010 arata diferite niveluri ale substantei interzise. Daca in primele doua zile nu a fost depistat nimic, in 21 iulie s-a descoperit o doza foarte mica, de 50 picograme/ml, iar in ziua urmatoare a fost detectata o doza de 16 picograme/ml. Pe 24 iulie, a fost gasita o cantitate de 7 picograme/ml, insa pe 25 iulie doza a crescut la 17 picograme/ ml.