Dupa patru ani de pauza, inotatorul Ian Thorpe a hotarat sa revina in sportul de performanta, multiplul campion olimpic luand aceasta decizie pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), informeaza CNN. "Vreau sa fiu din nou campion", a marturisit australianul in varsta de 28 de ani.

Ian Thorpe Foto: Reuters

Retras din activitate in noiembrie 2006, Thorpe are in palmares cinci titluri olimpice, 11 mondiale si nu mai putin de 23 de recorduri mondiale.

"Nu a fost deloc usor sa ma gandesc la revenire. Sunt fericit insa de decizia luata. Sunt constient ca va fi foarte greu, dar vreau sa fac acest lucru. Imi dores sa fiu din nou campion. Decizia a fost luata inca din septembrie, dar acum am facut anuntul oficial", a declarat Ian Thorpe.

In vederea participarii la JO de la Londra, australianul se va antrena la Abu Dhabi si in Europa.

Ian Thorpe a precizat ca intentioneaza sa participe la cursele de 100 si 200 metri stafeta, dar si in aceleasi probe individuale. Australianul a exclus insa o participare in proba de 400 de metri, una dintre cele mai bune ale carierei, din motiv ca nu va avea timp sa se pregateasca suficient.

Nascut pe 13 octombrie 1982, Thorpe a dominat ani buni inotul mondial, australianul fiind de neoprit la Olimpiadele de la Sydney (2000) si de la Atena (2004).