Crina Coco Popescu a devenit prima alpinista din lume care a incheiat cu succes circuitul "Seven Volcanoes" dupa ce a cucerit Mount Sidley (4.285 metri), cel mai inalt vulcan al Antarcticii, informeaza Mediafax. Realizarea "Seven Volcanoes" presupune escaladarea celor mai inalti vulcani de pe cele sapte continente.

Crina Coco Popescu Foto: Arhiva personala

Crina a cucerit Mount Sidley alaturi de Alex Abramov, Mario Trimeri si Scott Woolams. In varsta de 16 ani, Coco a devenit prima alpinista care a urcat pe Mount Sidley.

"Eram constienti ca suntem prima echipa ce urca pe acest munte si acest lucru l-am simtit cand am cautat prin incercari repetate ruta catre varf. Am parcurs toata creasta, urmarind altimetrul, sa vedem care e cel mai inalt punct al ei. Am gasit doua varfuri apropiate ca inaltime - cele mai inalte. Pe creasta eram legati in coarda si, in mod firesc, am fi ajuns intr-o anumita ordine pe varf. Asa ca ne-am asteptat unii pe altii si am pus piciorul pe varf toti in acelasi timp, impartind bucuria premierei", a declarat Crina Popescu.

De asemenea, in data de 4 ianuarie 2011, Crina a cucerit varful muntelui Vinson din Antarctica, ceea ce a insemnat atingerea celui de-al saselea varf din circuitul "7 Summits" (cele mai inalte varfuri de pe cele sapte continente).

Crina "Coco" Popescu mai detine doua recorduri: este cea mai tanara alpinista care a escaladat varfurile Kilimanjaro - Uhuru Peak (la 14 ani) si Carstensz Pyramid din Indonezia (la 15 ani).