Triplu castigator al Turului Frantei, Alberto Contador e increzator ca Federatia Spaniola de Ciclism va face dreptate si il va gasi nevinovat in scandalul de dopaj. Desi este suspendat inca din septembrie, ciclistul spaniol si-a anuntat prezenta la Turul Murciei, competitie ce va avea loc la inceputul lunii martie.

Alberto ContadorFoto: Reuters

Noua echipa a lui Contador, Saxo Bank, a anuntat sambata, prezenta spaniolului la urmatoarea editie a Turului Murciei, ce se va desfasura intre 2 si 6 martie 2011. Organizatorii cursei au confirmat stirea, mentionand ca alaturi de Contador vor participa si alti rutieri de la Saxo Bank, cum ar fi argentinianul Lucas Sebastian Haedo si spaniolul Jesus Hernandez.

"Asa cum il stim pe Contador, suntem siguri ca va veni aici sa castige premiul cel mare, pe care nu il are inca in amplul sau palmares, inainte de a incerca sa faca istorie in ciclismul mondial si sa incerce sa castige toate cele trei mari competitii ale anului", au anuntat oficialii Turului Murciei.

Aceasta va fi a doua oara cand Contador va participa la Turul Murciei. Prima sa participare dateaza din urma cu trei ani, atunci cand s-a clasat pe locul al treilea, in spatele lui Alejandro Valverde si al lui Stefano Garzelli.

"Nu voi avea cele mai bune sarbatori si nici cele mai linistite, dar am incredere ca in 2011 vor predomina etica si adevarul, pentru a se face dreptate. Multumesc echipei mele pentru sprijinul acordat. Anul ce vine va fi ISTORIC", a anuntat Contador pe pagina sa de Twitter.

In varsta de 27 de ani, Alberto Contador a fost testat pozitiv la clenbuterol in cea de-a doua zi de odihna de la Turul Frantei, competitie pe care a castigat-o pentru a treia oara in cariera, invingandu-l pe Andy Schleck cu 39 de secunde. Rutierul spaniol a negat acuzatiile de dopaj, declarand ca substanta a fost depistata in organismul sau dupa ce a mancat carne contaminata. Suspendat inca din septembrie, Contador a amenintat ca se va retrage daca va fi gasit vinovat.