Nord-irlandezul Brian Magee il va infrunta pe romanul Lucian Bute, in martie 2011, la Montreal, pentru titlul mondial IBF la categoria super-mijlocie. Desi pugilistul roman si-a aparat cu succes pana acum centura de sase ori, britanicul in varsta de 35 de ani crede in sansa sa.

Brian Magee, adversarul lui Lucian ButeFoto: Captura Youtube.com

Lupta cu Bute, din 19 martie 2011, va fi prima pe care Brian Magee o va sustine in afara Europei: "Va fi o sansa mare deoarece vom lupta in fata a peste 15.000 de oameni si atmosfera va fi electrizanta. Mi-ar fi placut sa lupt acasa pentru titlul mondial, dar evenimentul e asa de mare incat stiam ca eu trebuie sa calatoresc. Asta nu este insa o problema pentru mine. Am fost in Danemarca si am castigat titlul european, asa ca sunt sigur ca voi avea o lupta dreapta in Canada", a declarat pugilistul britanic, citat de publicatia Belfast Telegraph.

"O victorie la Bell Centre si viata mi se va schimba. Voi deveni milionar peste noapte", sustine nor-irlandezul, care va primi un premiu record in cazul unei victorii, insa nu a dezvaluit suma. In momentul in care va intra in ring impotriva lui Bute, Magee va implini 12 ani de cand a trecut la profesionisti: "A fost un drum greu pentru a ajunge aici. Am avut suisuri si coborasuri in acest timp, dar aceasta ocazie e perfecta pentru mine acum. In urma cu 2 sau 3 ani nu as fi facut fata unei astfel de lupte. Simt ca acum am o sansa ce vine doar o data in viata: sa lupt cu cel mai bun sportiv din lume de la super-mijlocie intr-un moment in care sunt in cea mai buna forma din cariera. Acum sunt un luptator adevarat si sunt gata sa pun mana pe titlu".

Initial, lui Magee i s-a propus o lupta cu Dimitri Sartison, dar cand managerul sau i-a pus pe masa oferta pentru meciul cu Bute, irlandezul a acceptat pe loc. "Stiam ca va fi foarte greu sa ma duc in Germania sa ma lupt cu Sartison. Am mai fost o data in Germania si am pierdut titlul european, asa ca stiam ca e foarte greu sa castig acolo. Bineinteles, Bute este un adversar mult mai dificil decat Sartison, dar aceasta este o lupta mult mai mare, se plateste mult mai bine si il intalnesc pe cel mai bun jucator din lume la super-mijlocie".

"Unii ar spune ca cel mai bun din lume e Carl Froch, dar eu cred ca Bute l-ar invinge fara probleme. Sunt de doua ori mai bun acum fata de momentul in care m-am luptat cu Froch pentru titlul britanic. Un meci revansa in fata lui ar fi minunat daca as veni acasa cu titlul lui Bute", a adaugat Magee.

"Nu foarte multi luptatori irlandezi au sansa de a-i intalni pe cei mai buni luptatori de la categoria lor. In acest moment sunt cotat bine, revista Ring m-a clasat chiar pe locul al zecelea. E ceva special, cand te vezi acolo printre cei mai buni de la super-mijlocie. Nimic nu va fi lasat la voia intamplarii si imi voi pregati bine tactica de joc. Bute nu pare sa aiba prea mult slabiciuni, dar eu va trebui sa-i gasesc una", a concluzionat pugilistul britanic.

"Magee este un luptator ager. Nu a fost ales pentru ca sunt alti zece mai buni ca el, nu a fost ales pentru ca este adversarul mai facil ci pentru ca este cel mai bun disponibil care nu are o centura", a declarat promoterul Don Majeski despre Magee, a carui ultima infrangere dateaza din mai 2006, cand a fost invins de Carl Froch la Londra. In cariera sa, nord-irlandezul a inregistrat 34 de victorii, 3 infrangeri si o remiza.