Daniel Ghita a fost eliminat din primul meci al turneului final K1 de la Tokyo (din Ariake Colosseum), romanul fiind invins dupa o partida echilibrata (a fost nevoie de o repriza suplimentara pentru a fi stabilit invingatorul) de turcul Gokhan Saki. Noul campion mondial este olandezulAlistair Overeem, cel care a dispus in marea finala prin KO, in prima repriza, de compatriotul Peter Aerts.

Daniel GhitaFoto: AGERPRES

Gala gazduita de Tokyo a fost deschisa de o partida de rezerva, Ewerton Teixeira (Brazilia) invingandu-l pe Errol Zimmerman (Curacao).

Gala de la Tokyo (s-a jucat in sistem piramidal):

Mighty Mo (SUA) - Peter Aerts (Olanda)/ Peter Aerts s-a impus prin KO in prima repriza

Semmy Schilt (Olanda) - Kyotaro (Japonia)/ Semmy Schilt a castigat la puncte

Gokhan Saki (Turcia) - Daniel Ghita (Romania)/Gokhan Saki s-a impus la puncte dupa o repriza suplimentara

Dupa trei reprize echilibrate (ambii jucatori au avut momente in care au dominat), judecatorii au decis ca meciul trebuie sa se decida intr-o repriza suplimentara. Turcul este, in cele din urma, declarat invingator, iar Daniel Ghita paraseste turneul final de la Tokyo dupa prima disputa.

Alistair Overeem (Olanda) - Tyrone Spong (Surinam)/ Alistair Overeem s-a impus destul de clar la puncte (in special gratie reprizei a treia).

Semifinale:

Semmy Schilt (Olanda) - Peter Aerts (Olanda)/ Peter Aerts s-a calificat in finala galei K1 dupa o victorie superba, la puncte, in fata campionului en-titre.

Alistair Overeem (Olanda) - Gokhan Saki (Turcia)/ Alistair Overeem a castigat prin KO in prima repriza.

Finala:

Alistair Overeem (Olanda) - Peter Aerts (Olanda)/ Alistair Overeem este noul campion din K1 dupa ce l-a invins prin KO, in prima runda, pe Peter Aerts.