​Holland Reynolds, o adolescenta de 16 ani din San Francisco, a devenit eroina liceului la care invata, dupa ce, in timpul unei curse de alergare din California, a dat dovada de o determinare incredibila. Tanara s-a prabusit cu doar cativa metri inainte de linia de finis, insa a reusit sa se tarasca pana la final, in semn de apreciere pentru antrenorul sau, care sufera de o boala grava.

Holland Reynolds, aproape de linia de finalFoto: Captura Youtube.com

Reynolds a participat la "maratonul Californiei", o cursa de 5 km, insa cu cateva sute de metri inainte de final, tanara a inceput sa se simta rau. "Nu stiu de ce, dar picioarele mele au cedat pe final. Eram confuza si am inceput sa incetinesc", a declarat Reynolds. Deshidratata si cu crampe musculare puternice, adolescenta s-a parbusit inainte de linia de final.

Un oficial s-a apropiat de ea pentru a-i oferi ajutorul, insa tanara a refuzat, stiind ca, in cazul in care va fi atinsa de cineva, va fi descalificata. Holland a ales sa se tarasca pana la final, pentru a nu-l dezamagi pe antrenorul sau, care sufera de boala Lou Gehrig (scleroza laterala amiotrofica).

"Am facut asta in onoarea antrenorului meu Jim Tracy. Eram dispusa sa fac orice pentru a trece linia de sosire", a mentionat Reynolds.

Daca tanara abandona, echipa sa pierdea titlul, iar Holland stia acest lucru. Tanara a incheiat cursa pe locul 37, astfel ca scoala sa (University High School din San Francisco) a castigat campionatul Statului California.