​"A fost extraordinar, am depasit campioana mondiala en-titre Germania. Am avut doua fete cu probleme mari, doctorii le-au bandajat si au facut minuni pentru ca ele sa se poata urca pe plansa", a precizat Ana Pascu, presedintele FR Scrima (pentru Mediafax) in legatura cu titlul mondial cucerit de echipa feminina de spada a Romaniei.

Romania, campioana mondiala Foto: Reuters

"A fost extraordinar, fetele s-au mobilizat foarte bine, iar eu am fost optimista la inceputul acestei zile (nr. vineri), cand am vazut atitudinea fetelor. In finala a fost foarte greu, pentru ca intalneam Germania, campioana mondiala en-titre, care o avea in lot si pe campioana olimpica de la Beijing. In vreme ce noi aveam doua fete cu probleme foarte mari, insa doctorii le-au bandajat si au facut minuni pentru ca ele sa se poata urca pe plansa. Ma bucur ca Ana Maria Branza si-a revenit, pentru ca a avut o perioada foarte proasta dupa operatie si chiar daca la proba individuala nu a tras prea tare, la proba pe echipe le-am vazut pe fete ca si-au dorit foarte mult sa ajunga acolo sus" - Ana Pascu (pentru Mediafax).

Suntem in top, vrem medalii la JO 2012

"Sunt foarte multumita, pentru ca suntem in top cu cele doua arme la care excelam. Sabia masculina si spada feminina sunt doua discipline de la care vom avea pretentii la JO din 2012, de la Londra. Trebuie sa avem grija de acesti sportivi, sa nu ne infumuram, iar noi cei din federatie trebuie sa le oferim competitii puternice, pentru a ne mentine la acest nivel", a completat Pascu.

Nationala feminina de spada a Romaniei (alcatuita din Anca Maroiu, Ana Maria Branza, Simona Alexandru si Loredana Iordachioiu) a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Scrima (de la Paris). Tricolorele au dispus cu 35-26 de Germania.

Romania a mai castigat doua medalii la acest CM: Cosmin Hanceanu (bronz la proba individuala de sabie) si echipa masculina de sabie (bronz).