Romania s-a intors cu doua medalii de la Campionatele Mondiale de Gimnastica de la Rotterdam (Olanda): aurul Anei Porgras de la barna si argintul Dianei Chelaru de la sol, tricolorii clasandu-se pe locul sase in clasamentul pe medalii (din 53 de tari participante).

Ana Porgras, campioana mondiala la barnaFoto: Reuters

Flavius Koczi: "Pot sa iau ca un lucru pozitiv ca m-am calificat nu in una, sau doua, ci in trei finale. Eu sunt multumit ca m-am calificat la individual compus cu un punctaj foarte bun, dar in finala nu a iesit cum am vrut. Trebuie sa vad si partea buna a lucrurilor. La sarituri eu consider ca mi-am facut treaba. Nu stiu daca m-a costat pasul inapoi de la prima saritura. Am iesit pe cinci, nu am ce sa fac, poate data viitoare va fi mai bine. A fost un concurs foarte greu, cu presiune, cu dificultati pe care le-am intampinat la aparatele la care aveam probleme, dar si la aparatele la care eram sigur. Antrenorii trebuie sa ia deciziile, sa faca programul, noi trebuie sa-l respectam.

Diana Chelaru, vicecampioana mondiala la sol: "Stiam ca sunt pregatita, dar nu stiam sigur ce se va intampla, pentru ca totul se poate schimba in orice moment. Nu m-am uitat nici pe tabela, nici la celelalte concurente, m-am gandit numai la ce am eu de facut, sa-mi fac integralul cum stiu eu mai bine. Nu m-am uitat la Sandra, dar i-am tinut pumnii. Medalia asta ma face sa muncesc mai mult pentru olimpiada, imi da incredere si pe mai departe sper sa fie si mai bine. Stiam ca puteam sa fiu si mai sus decat Mustafina, fara unele ezitari, dar asta a fost concursul si nu se mai poate schimba. Am fost fericita cand am urcat pe podium. Pot mai mult, dar trebuie sa muncesc. Si antrenorii ne-au ajutat, dar am muncit destul de mult, am pus suflet. A fost bine ca am facut integral fara ratare, asta e foarte important. Ne-am impus sa nu ratam si asta e un lucru foarte bun, dupa asta va veni si dificultatea''.

Ana Porgras, campioana mondiala la barna: ''N-am cuvinte, este foarte frumoasa medalia. Dar atunci cand canta imnul, te gandesti si la munca din spate. Cand te chinui, muncesti in sala, cand ne e foarte greu, cand nu mai putem, ne gandim la momente ca acestea si trecem mai usor peste asta. Astept de foarte mult timp acest moment. Cel mai mare vis este medalie la olimpiada, dar si acest titlu este un vis. O sa-mi dea mai multa incredere aceasta medalie. Doamna Bitang probabil ca o sa ma felicite, dar integralul de la barna nu a fost perfect si ma astept la observatii, pentru ca se putea si mai bine. Am facut mai bine la individual compus'', a declarat sportiva pentru Agerpres.

"Viitorul meu va fi aproape la fel, in sala, mult mai multa munca, pentru ca pe langa medalia asta am pierdut poate multe altele. O sa invat din toata experienta asta, voi munci mai mult, sa devin cea mai buna. O medalie la Mondiale nu te face mai buna, e o medalie, si daca vrem si altele trebuie sa muncim mult, chiar mai mult decat pana acum", a adaugat Ana.

Clasament medalii:

1. China - 9 medalii (4 aur, 3 argint, 2 bronz)

2. Rusia - 6 medalii (2 aur, 4 argint)

3. SUA - 6 medalii (1 aur, 2 argint, 3 bronz)

4. Japonia - 4 medalii (1 aur, 2 argint, 1 bronz)

5. Marea Britanie - 3 medalii (1 aur, 1 argint, 1 bronz)

6. Romania - 2 medalii (1 aur, 1 argint)

7. Australia - 2 medalii (1 aur, 1 bronz)

8. Franta - 1 medalie (aur)

8. Grecia - 1 medalie (aur)

8. Ungaria - 1 medalie (aur)

11. Germania - 3 medalii (1 argint, 3 bronz)

12. Olanda - 1 medalie (argint)

13. Belarus - 1 medalie (bronz)

13. Italia - 1 medalie (bronz)

13. Brazilia - 1 medalie (bronz)

Rezultatele romanilor:

Concursul feminin pe echipe: - locul patru

Individual compus (masculin): Flavius Koczi - locul 16

Individual compus (feminin): Ana Porgras - locul 5; Raluca Haidu - locul 9

Paralele feminin: Ana Porgras - locul 5

Sarituri feminin: Diana Chelaru - locul 7

Sarituri masculin: Flavius Koczi - locul 5

Sol masculin: Flavius Koczi - locul 6

Sol feminin: Diana Chelaru - locul 2; Sandra Izbasa - locul 7

Barna: Ana Porgras - locul 1