Lucian Bute l-a invins pe Jesse Brinkley si si-a aparat pentru a sasea oara centura de campion IBF. O parte din presa canadiana a vorbit despre un adversar mult prea slab pentru valoarea romanului, in timp ce Leonard Doroftei i-a adresat galateanului cateva cuvinte: "Daca e tare, sa se duca sa se bata in America".

Doroftei si ButeFoto: AGERPRES

"Nu am vazut decat secvente, dar mi-a fost suficient ca sa inteleg ca a avut un adversar slab. Eu spun ceea ce cred. Francisc Vastag spune la fel. Acum ce sa facem, sa nu vorbim ca nu vrea Rudel Obreja (n.r. presedintele federatiei)? Doar el si cu Bute se pricep la box? Acum nici Vaştag nu se mai pricepe? Eu m-am dus si m-am batut in America. Daca e tare, se duce si Bute sa se bata acolo", a fost de parere Leonard Doroftei (fost campion mondial al categoriei semiusoara), citat de evz.ro.

Bute l-a invins pe americanul Jesse Brinkley, prin KO in repriza a 9-a, aparandu-si cu succes (pentru a 6-a oara) titlul de campion mondial IBF. Conform oficialilor Interbox, Bute va boxa anul viitor intr-o gala organizata de HBO, in fata unui dintre cei mai mari pugilisti si super-mijlociilor, de la celelalte versiuni.