Lucian Bute isi va apara pentru a sasea oara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, sambata dimineata impotriva americanului Jesse Brinkley. Pugilistul roman este pregatit din toate punctele de vedere pentru o disputa care se anunta destul de dificila. "Am pregatit meciul lui Lucian ca si cand ar fi cel mai important al carierei", a declarat Stephan Larouche, antrenorul galateanului.

Lucian ButeFoto: AGERPRES

"Cantonamentul din Florida s-a dovedit a fi benefic pentru pregatirea lui Lucian Bute si am pregatit pana la cel mai mic detaliu acest pas crucial pentru roman. Nu avem voie sa-l subestimam pe Jesse Brinkley. S-au vazut foarte multe cazuri in care pugilistul mai valoros a fost invins de oponentul sau mai slab cotat. Am pregatit acest meci ca si cum ar fi cel mai important al carierei lui Bute, pentru ca romanul este foarte aproape de a ajunge in randul pugilistilor care au parte de cele mai puternice meciuri. Acest lucru se va intampla in urma unei victorii in fata lui Jesse Brinkley" - Stephan Larouche, citat de Mediafax.

Nu se gandeste la KO

"Chiar daca nu este un boxer faimos, Brinkley are calitatile sale, iar printre cele mai importante se numara curajul sau si pregatirea fizica foarte buna. Chiar daca Lucian a castigat ultimele trei meciuri prin KO, nu acesta va fi principalul nostru obiectiv in acest meci", a conchis Larouche.

Bute, maxima seriozitate pe Brinkley

"Stiu ca nu este el favorit, dar asta nu inseamna ca nu il voi trata cu maxima seriozitate. M-am pregatit foarte bine pentru a fi sigur ca imi pot pastra centura. I-am pregatit mai multe surprize" - Lucian Bute.

Partida dintre Lucian Bute si Jesse Brinkley se va desfasura sambata dimineata, la Montreal, in cadrul unei gale in care vor mai boxa alti doi romani, Adrian Diaconu (va lupta cu Omar Sheika) si Jo Jo Dan (se va duela cu Andre Pablo Villafane).