Triplu castigator al Turului Frantei, spaniolul Alberto Contador (27 ani) se gandeste sa se retraga din ciclism, dupa ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping realizat in timpul "Marii Bucle", informeaza publicatia spaniola El Mundo. Uniunea Ciclista Internationala (UCI) inca studiaza cazul lui Contador, spaniolul riscand o suspendare.

Alberto ContadorFoto: Reuters

Contador a fost depistat pozitiv cu clenbuterol in 21 iulie, in a doua zi de odihna din Turul Frantei. Proba B a avut acelasi rezultat, spaniolul dand insa vina pe o contaminare alimentara prin carne.

"Sunt atat de deziluzionat incat ma gandesc sa renunt la ciclism, indiferent de ce decide UCI", a declarat Contador, intr-o discutie avuta cu presedintele Federatiei spaniole de ciclism, Carlos Castano, potrivit sursei mai sus citate.

Declaratia sa ar putea fi si o tactica pentru a pune presiune pe oficialii de la UCI si Agentia Internationala Antidoping (WADA), insa e putin probabil ca oficialii se vor lasa intimidati si vor crede explicatia spaniolului, deoarece statistica arata ca niciunul din cele 19.431 de teste efectuate in 2008 si 2009 in Spania asupra produselor din carne nu au aratat urme de clenbuterol.

"Nu este imposibil, insa e putin probabil. Eu cred ca este o poveste inventata", a declarat Fernando Ramos, specialist in contaminarea alimentelor de la Universitatea Coimbra.